3 kruté dôvody, prečo muži opúšťajú aj ženy, ktoré milujú

Je to ťažké, keď vás muž opustí a vy neviete prečo. Môžete stráviť mesiace, niekedy aj roky, len aby ste zistili, čo sa vlastne stalo. Tieto myšlienky vás s ním zväzujú a nedovoľujú vám stretnúť sa s novou láskou.

Aj keď mnohé ženy veria, že muži ich opúšťajú zo strachu zo zodpovednosti, existujú aj iné dôvody, ktoré stoja za touto problematikou. Toto sú tri z nich:

  1. Neceníte si ho

Zamilovaní muži sa snažia potešiť svoju ženu, no niektorým dámam je to vždy málo. Ak ho neustále obviňujete a kritizujete, má dojem, že vás nedokáže potešiť a celé jeho úsilie ostáva nepovšimnuté a neocenené.

A nejde len o to, aby ste povedali „ďakujem“. Mali by ste naozaj, z celého srdca oceniť všetko, čo pre vás robí. Áno, nemusíte mať na všetko rovnaký názor a môže sa vám zdať, že nie je nič, za čo by ste ho mali pochváliť. Ale to je chyba – nech už bol výsledok akýkoľvek, jeho počiatočné zámery pozitívne.

Keď vám muž povie: „Neviem ťa potešiť, vždy si s niečím nespokojná,“ toto je kľúč. A to je často dôvod, prečo odchádza.

  1. Stávate sa jeho matkou

Hneď ako mu začnete rozkazovať v tom, čo má robiť, stávate sa jeho matkou. Ak vás učili, že láska znamená starať sa o iných ľudí a ich potreby, možno zistíte, že ho utláčate, riešite jeho problémy, či dokonca splácate jeho dlhy.

Ale nebezpečenstvo je, že by sa mu to mohlo zapáčiť a začne to zneužívať. Avšak váš vzájomný sexuálny bude postupne blednúť, pretože „to“ nemôže robiť s matkou. V dôsledku toho si nájde ženu, pri ktorej sa nebude cítiť ako syn, ale muž.

  1. Správa sa detinsky

Mnohí muži sú presvedčení, aj bez účasti svojej matky, že všetko na svete je navrhnuté tak, aby ich to uspokojilo. Nenaučili sa dávať, chrániť a mať zodpovednosť za ženy, deti, zvieratá či planétu. Preto nebude váhať, aby vás opustil, keď sa vyskytne čo i len najmenší problém. Zaujíma sa len o to, čo je v danom momente dobré a čo mu ponúka okamžité uspokojenie.

Samozrejme, toto nie sú všetky možné príčiny, ale musíme pochopiť, čo ich spája: priťahujeme si k sebe nesprávnych ľudí dovtedy, kým sa z toho nepoučíme. Ten, kto odíde ako prvý bez toho, aby sa poučil, riskuje, že sa to zopakuje. Čo sa mužov týka, ak sa zamilujú, dávajú.

Ak sa nezaujíma o vaše pocity a opustí vás bez akéhokoľvek vysvetlenia, nie je to tne pravý, radšej ho nechaj odísť.

Chod hore