Prečo záchranári berú telefóny desiatkam ľudí na pláži?

Nasledujúce video sa stalo okamžitým hitom internetu. Dôvod je veľmi dôležitý. Vo videu sa dvaja plavčíci priblížia k niektorým rekreantom a uchopia im ich mobilné telefóny z rúk. Keď sa vyjavení ľudia začnú rozhorčovať, záchranári im ukážu ich deti hrajúce sa vo vode.

„Dajte svojmu mobilnému telefónu oddýchnuť, keď ste na pláži,“ napísali zamestnanci pohotovostnej služby na Facebooku.

Používanie mobilných telefónov sa v mnohých ohľadoch ukázalo ako nebezpečné a škodlivé. Mimo iného, používanie mobilných telefónov počas jazdy za volantom viedlo okrem iného k zvýšeniu počtu nehôd, čo viedlo k zákazom v najmenej 30 krajinách.

Štúdia uverejnená v časopise Translational Psychiatry okrem toho ukázala, že abstraktné rodičovstvo – najmä sedenie pri telefóne počas starostlivosti o dieťa – môže mať škodlivý vplyv na vývoj dieťaťa.

Teraz sa diskusia o používaní mobilných telefónov rozšírila aj na iné miesto – pláž. Namiesto toho, aby sledovali, ako sa ich deti hrajú vo vode, niektorí rodičia sedia na pláži a civejú do telefónov. Táto nevinná, no zároveň nebezpečná aktivita môže viesť k tragédii!

Záchranné združenie Södra Älvsborg sa rozhodlo na tento problém poukázať vytvorením vírusového videa. Ich myšlienkou bolo vyslať ľuďom jasný signál a pokúsiť sa, aby sa rozšírilo čo najďalej.

Vo videu sa plavčíci priblížia k rodičom, používajúcich mobilné telefóny na pláži a vezmú im ich priamo z pod nosa. Potom rodičom vysvetľujú, že by sa mali radšej pozerať na svoje deti, namiesto ich telefónnych displejov.

Video bolo uverejnené minulý piatok a zdieľali ho už tisíce ľudí. To isté platí aj pre vás! Odložte svoj mobilný telefón v čase strávenom na pláži a venujte všetku pozornosť vašim deťom!

 

https://lifter.com.ua/pochemu-spasateli-zabirayut-telefony-u-desyatkov-lyudey-na-plyazhah-10555?fbclid=IwAR0bnwNaxzE_y21EK54jtubDLvcQ9YAlTjI7hh-lp2IIu6TgeMMbr6FYKqs

Chod hore