Vtip dňa: Blondínka z Košíc stretne Právnika na letisku

Blondínka a právnik sedia vedľa seba na lete z Košíc do Bratislavy.  Právnik sa pýta, či by si chcela zahrať zábavnú hru. Blondínka je unavená, chce si len zdriemnuť a tak zdvorilo odmieta.  Právnik to skúša ďalej a vysvetľuje, že hra je jednoduchá a zábavná. Znova odmieta a snaží sa zaspať. Právnik rozrušene hovorí: “Dobre, ak nebudete poznať odpoveď, zaplatíte mi 5 eur a keď ja nebudem vedieť odpoveď, zaplatím vám 500 eur.”  To už blondínu zaujme. Zisťuje, že jej inak nedá pokoj a tak súhlasí.

Právnik sa pýta na prvú otázku. “Aká je vzdialenosť od Zeme na Mesiac?”  Blondínka nepovedala ani slovo, siahne do kabelky, vytiahne 5 eur a podá ich na právnikovi.
“Dobre,” hovorí právnik, “si na rade.”

Ona sa pýta “Čo výjde na kopec s tromi nohami a dole príde po štyroch?” Právnik zmätene vytiahne svoj notebook a hľadá ale nenájde žiadnu odpoveď. Pripojí sa k internetu a vyhľadáva v kongresovej knižnici, tam tiež nič nenájde. Frustrovaný posiela e-maily na všetkých svojich priateľov a spolupracovníkov, ale márne. Po hodine prebudí blondínu a do ruky jej dáva 500 eur. Blondína hovorí: “Ďakujem,” a otočí sa a chce spať ďalej. Právnik je naštvaný, prebudí blondínku a pýta sa: “Tak, aká je odpoveď?” Blondínka bez slova siahne do peňaženky, podá právnikovi 5 eur a znovu zaspí.

A vy ste si mysleli, že blondínky sú hlúpe.

Chod hore