Smerák vyčítal kuchárke, že na obed nedostal stehno.

Poslanec z politickej strany Smer-SD mal dnes naozaj zlý deň. Možno aj práve kvôli tomu ho znepríjemnil aj iným, medzi ktorých patrila aj úbohá kuchárka, ktorá schytala naozaj tvrdé slová. Smerák na ňu nakričal kvôli tomu, že mu na obed nenaservírovala kuracie stehno, pretože sa už minulo.

Ak bude Miroslav Číž (65), takto reprezentovať Slovensko aj v Európskom parlamente, do ktorého bol zvolený, nečudo, aké meno má v zahraničí naša republika. Parlamentná jedáleň poskytuje všatkým poslancom a ministrom naozaj chutné a pestré obedy, za ktoré platia len zlomok skutočnej ceny.

Pán Číž prišiel na obed naozaj v neskorú hodinu. Po druhej hodine popoludní sa nie je čomu čudovať, že v jedálni nemali všetky vypísané druhy jedál. Ked‘ však prišiel na rad a pani kuchárka mu slušne vysvetlila, že stehno už žiaľ nemajú, poslanca to veľmi rozčúlilo a začal kričať.

Poslanec za politickú stranu Spolu, Oto Žarnay celú situáciu videl a okomentoval ju takto: “Predo mnou stáli poslanci zo Smeru a zrazu sa začali z kruhu ozývať hlasité slová, že ako je to možné, nemajú jedlo, ktoré si pán poslanec vybral, a podľa toho hlasu som zistil, že ide o pána Číža. Vykrikoval, že je to nehoráznosť a za 30 rokov také niečo nezažil, že v parlamentnej jedálni nemajú také jedlo, aké si on vybral. Chuderka pani kuchárka sa mu snažila slušným spôsobom vysvetliť, že má na výber iné jedlá, čo on rázne odmietal a chcel kuracie stehno.

Podľa prítomných tento konflikt trval viac ako 10 minút. Jedna z kuchárok povedala: “Bol tam zvýšený hlas a pán poslanec Číž na nás vyletel pred všetkými. Zažila som taký pocit poníženia, že čo my sme. Trvalo to pár minút, no ostatní ľudia boli ticho a nezastal sa nás nikto.” Na svoju obranu sa poslanec k tomuto incidentu vyjadril, no vo svojom konaní nevidí previnenie. “Ja som sa vedúceho pýtal, ako môžu vytvoriť situáciu, kde keď môžem prísť na obed až o druhej, tak mi povedia, že žiadny obed nemajú. Ale to, že vyhrážať sa vyhodením, to čo sú za idiotiny.

Aj napriek tomu, že sa opozičný poslanec Žarnay nepostavil na stranu kuchárok, neskôr sa im aj za smeráckeho poslanca ospravedlnil. K ospravedlneniu napísal: “Taktiež som im ponúkol pomoc, keby ktokoľvek vyvíjal na nich nejaký nátlak, vyhrážal sa im alebo podnikal kroky k ich prepusteniu z práce.”

https://www.facebook.com/zomriofficial/photos/a.1730233777255878/2370935573185692/?type=3

https://www.facebook.com/zomriofficial/photos/a.1730233777255878/2370966556515927/?type=3

zdroj:hitky.sk

Zdroj: cas.sk, blog.sme.sk, Facebook/Oto Zarnay │ Foto: Faceook/Zomri, Miroslav Číž, YouTube/Televízia TA3, RTVS

Chod hore