Žralokovi odrezali chvost a zabávali sa, že nevie plávať. Známy herec nešetril nadávkami na adresu tyranov

Nedávno svet obletelo virálne video, kde dvaja muži (Halldór Gústaf a Gunnar Þór) odrezali chvost grónskemu žralokovi, ktorý je považovaný za druh ktorému hrozí vyhynutie. Títo muži po čine hodili žraloka naspäť do mora a sledovali jeho utrpenie na čo reagovali smiechom. Tento incident sa stal na pobreží Grónska a po tom čo video s týmto znepokojujúcim obsahom obletelo svet, dvom mladým rybárom bola vypovedaná pracovná zmluva.

 

K otázke možného trestného stíhania sa pre portál RUV vyjadril advokát Árni Stefán Árnasson: „Ak sa na to nevzťahuje žiaden zákon, nemôžu byť potrestaní. Je to zložitá záležitosť, pretože keď boli tieto zákony vypracované, nevzťahovali sa na niektoré druhy zvierat, vrátane všetkých voľne žijúcich rýb.“ Takže, to či budú mladí rybári za tento ohavný čin zákonne potrestaní je len otázkou času.

 

Toto znepokojujúce video nenechalo nikoho chladným. Jason Momoa (známy ako superhrdina Aquaman z dielne DC alebo Khal Drogo zo seriálu Game of Thrones) sa na svojom instagramovom účte (@prideofgypsies) vyjadril k tejto téme no servítku si pred ústa nedával. Nabádal svojich followerov aby video zdieľali ďalej a dopomohli tak k dolapeniu páchateľov.

V druhom príspevku už odhalil ich identitu a prehlásil, že nič krutejšie vo svojom živote nevidel a to čo dvaja mladíci spravili bolo čisté zlo, ktoré sa im vráti. To čo Momou najviac rozzúrilo bol smiech dvoch rybárov, ktorí sledovali utrpenie zraneného žraloka a to ho rozzúrilo na toľko, že im mal chuť ublížiť.

https://www.instagram.com/p/ByNuQW5g8BK/?utm_source=ig_embed

Chod hore