Vláda schválila predĺženie núdzového stavu. Zákaz večerného vychádzania neprešiel, Mikas musí vymyslieť niečo iné

Od uplynulého víkendu visí vo vzduchu otázka predĺženia núdzového stavu. Po rokovaní ústredného krízového štábu z ich odporúčaním sa počítalo s predĺžením o 90 dní. Toto číslo sa však nepozdávalo Richardovi Sulíkovi. On odporučil nájsť ten správny kompromis, ktorý sa nakoniec dnes vo vláde podarilo uskutočniť. Hlasovalo sa aj o nočnom zákaze vychádzania, ktoré malo platiť vždy od 23:00 do 5:00 nasledujúceho dňa.

 

Hygienik musí vymyslieť niečo iné

Dňom 14. november (sobota) by sa mal skončiť zákaz vychádzania a rovnako aj núdzový stav, ktorý sa vyhlásil ešte 1. októbra. Dnes však vláda na základe odporúčania ústredného krízového štábu rokovalo o jeho predĺžení. Dospelo sa tak k rozhodnutiu, že od 15. novembra (nedeľa) sa núdzový stav predĺži o ďalších 45 dní.

To znamená, že bude trvať až do konca tohto roka. Ďalšou prejednávanou témou bol aj zákaz nočného vychádzania. Tento návrh však vláda nepodporila. Premiér Igor Matovič tak oznámil, že hlavný hygienik Ján Mikas príde z nejakým iným spôsobom ako zabrániť požívaniu alkoholu v nočných hodinách. Premiér si totiž myslí, že aj podgurážení ľudia potulujúci sa vo večerných hodinách predstavujú problém týkajúci sa šírenia nákazy.

 

Woman in White and Black Stripe Shirt Holding Clear Glass Bottle

Zdroj: pexels.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Vláda schválila predĺženie núdzového stavu. Zákaz večerného vychádzania neprešiel, Mikas musí vymyslieť niečo iné”