Ako správne vybrať deťom šperk?

Ako viete, všetky malé a dospievajúce dievčatá chcú byť ako matka, dospelá staršia sestra alebo dokonca milovaná teta. Kopírovaním správania dospelých hľadajú samých seba, trénujú, aby vyzerali žensky, a tiež si rozvíjajú svoj vlastný estetický vkus. Dať si rúž alebo mamine tiene a vyskúšať si „ šperky pre dospelých “ je obľúbenou zábavou všetkých dievčat bez výnimky. Avšak, aj deti môžu mať svoj krásny šperk.

Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako im ich vybrať.

Dať dieťaťu vaše drahé šperky nie je ideálne riešenie, môžu sa stratiť alebo rozbiť, preto   sa im najčastejšie kupujú lacné plastové krúžky a náramky. Ak však hovoríme o prvých skutočných šperkoch, napríklad o nových detských náušniciach, potom je lepšie kupovať predmety vyrobené z drahých kovov. Aj vďaka tomu ušetríte svoje dieťa pred všetkými druhmi alergií, vyrážok, rán a iných nemilých prekvapení. Ako ich vybrať? Začnite materiálom.

Aký materiál je najlepší?

Aj pri výbere šperkov by ste mali myslieť na hodnoty a preferencie svojich detí. Pokiaľ ide o výber materiálu, je to už viac menej záležitosť dospelých, aj tu ale stojí za to venovať pozornosť skutočnosti, že šperky sa môžu veľmi rýchlo stratiť alebo pokaziť. Preto je lepšie investovať do lacnejších, no pritom stále krásnych detských šperkov, ktoré vydržia. Vyskúšajte to so striebrom a ak sa osvedčí, môžete časom premýšľať aj nad zlatom.

Šperky musia byť aj bezpečné

Pri nákupe detských šperkov vám odporúčame venovať pozornosť modelom, ktoré sú jemné, ľahké a bez ostrých rohov, ktoré môžu priliehať k peknému fusaku, oblečeniu alebo pokožke. Detské šperky by mali byť nielen krásne, ale v prvom rade aj bezpečné, vyrobené z hypoalergénneho materiálu, pričom zároveň nie sú ťažké.

Samozrejme, nezabudnite ani na optimálnu veľkosť a pevné zapínanie. Čím viac si dáte na výbere záležať, tým dlhšie budú šperky deťom radosť prinášať.

Chod hore