Pomôžte si: Poradíme vám, ako mať na prácu alebo učenie viac energie

Energia je kľúčovým zdrojom, ktorý nám umožňuje stráviť deň naplno. Mnohí jej ale majú menej ako by čakali. Prečo? Dôvodov je veľmi veľa. Dobrou správou ale je, že si v doplnení potrebných zásob energie môžete pomôcť.

Máme pre vás jednoduché stratégie, ktoré vám pomôžu získať potrebnú silu, prekonať ťažkosti a maximalizovať svoj úspech. Zistite s nami, kde načerpať silu a energiu nielen na bežné záležitosti, ale aj na uskutočnenie vašich najdivokejších túžob.

Musíte mať okolo seba poriadok

Imobilné telo, ktoré obklopuje neporiadok, sa ťažko mobilizuje, takže zbavenie sa nepotrebných vecí je prvým dôležitým krokom pri vytváraní pozitívneho toku energie a jej hromadenia vo vašom živote. Keď teda na vás padne únava a ani hlava nefunguje dobre, skúste sa v prvom rade zbaviť odpadkov na stole a v kancelárii. Aj tento jednoduchý trik vás môže nabiť energiou ako zdravá káva.

Odstráňte hluk

Pozornosť formuje našu realitu. Ak sa zameriavame na hluk, absorbuje všetku pozornosť aj energiu. V takýchto prípadoch potom existujú dve možnosti:

  • na moment prerušiť prácu a sústrediť sa na niečo iné;
  • nasadiť si slúchadlá a v nich počúvať príjemnú hudbu.

Doplňte zdravé cukry

Mobilom a počítačom dodáva energiu elektrická sieť. Ľudia ale čerpajú silu zo stravy. Počas práce by to však malo byť niečo výživné a jednoduché. Popri popíjaní spomínanej kávy si preto dajte tabličku chutnej bio čokolády a uvidíte, že sa vaša pozornosť a výkon zlepšia.

Vpustite do miestnosti čerstvý vzduch

Aj jeho nízke hladiny sú veľmi často dôvodom našej únavy. A pritom stačí tak málo, otvoriť okno a vpustiť dnu čerstvý vzduch, ktorý náš mozog parádne okysličí a nabudí aj na vypracovanie náročnej bakalárskej práce.

Tak to vyskúšajte a svoju energiu si počas dňa s týmito trikmi dopĺňajte.

Autor fotky: RODNAE Productions na Pexels

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Pomôžte si: Poradíme vám, ako mať na prácu alebo učenie viac energie”