5 tipov pre mužov, ako sa štýlovo a rýchlo obliecť na každú príležitosť

Príliš veľa mladých ľudí začína svoj profesionálny život bez potuchy o tom, ako sa štýlovo obliecť. Vo vlastnom záujme je ale potrebné to čo najskôr zmeniť, pretože práve mladí ľudia sú budúcimi vodcami spoločnosti a štýlové oblečenie je prvým krokom k tomu, aby sa stali profesionálmi.

Správne oblečenie môže mladému mužovi poskytnúť cenné sekundy na zistenie jeho postavenia a ovplyvnenie iných ľudí. A aby to bolo pre vás ešte jednoduchšie, pozrieme sa na 5 užitočných rád, ktoré vám pomôžu zvoliť si vždy to najlepšie a zároveň štýlové oblečenie na každú príležitosť.

Je tiež dôležité poznamenať, že keď ste mladí, mali by ste venovať pozornosť odevu, aj keď pracujete v oblasti, kde sa nedodržiavajú prísne pravidlá obliekania. Vyžehlené, čisté a dobre priliehajúce oblečenie – nech ste kdekoľvek – povzbudzuje ostatných, aby vás brali vážne.

  1. Začnite s bielymi a modrými košeľami

Biele a modré bavlnené košele sú základom štýlového šatníka. Táto myšlienka je posilnená skutočnosťou, že košele týchto farieb tvoria asi 90 % všetkých modelov predávaných na svete a faktom, že ktorákoľvek z týchto farieb vyzerá dobre na väčšine fyzických typov tela mužov.

Nenechajte sa ale zlákať iba výhodnou cenou a nebojte sa investovať do niečoho lepšieho. Skutočne kvalitná pánska košeľa vám potom vydrží niekoľko rokov.

  1. Nezabudnite na topánky

Základom štýlového oblečenia sú aj dobré topánky. Tradičná myšlienka, že človek môže byť posudzovaný podľa jeho obuvi, je stále relevantná. Ak ste nikdy nemali dobrú obuv, pripravte sa na zaplatenie značnej sumy za vysokokvalitnú klasickú obuv.

Cena vás môže spočiatku šokovať, ale kvalita a pohodlie vám v budúcnosti vyplatia dividendy. Dobrý pár moderných topánok vám vydrží roky a vždy a všade zachová váš vzhľad. Kvalitné kožené topánky preto nie sú luxusom, ale nevyhnutnosťou pre každého človeka.

  1. Inšpirujte sa

Spôsob, akým ste vnímaní, závisí aj od toho, ako sa obliekate. Ak stále nosíte oblečenie, ktoré pôsobí príliš mlado a športovo, ľudia vo vašom okolí vás budú vnímať ako chlapca, ktorý nemá skutočné životné skúsenosti.

Chcete vedieť, ako sa štýlovo obliecť, pozrite sa na starších ľudí a sledujte trendy. Možno si to bude vyžadovať väčšiu „rekonštrukciu“ šatníka, ale za ten výsledok to rozhodne stojí.

  1. Postarajte sa o svoje oblečenie

Väčšina mladých ľudí si veľa nového oblečenia každý jeden týždeň kúpiť asi nemôže. Ak ste si však svoj šatník vybavili niekoľkými kúskami kvalitného oblečenia, jeho dobrou údržbou sa vyhnete ďalším investíciám.

To znamená, že na šaty by ste mali mať dobrý stojan, podložky na topánky a používať pri praní šetrný program.

„Dobrý vešiak je predsa oveľa lacnejší ako nový oblek.“

  1. Majte vo svojom šatníku aspoň jeden dobrý oblek

Bez ohľadu na to, aká je vaša práca, na osobitnú príležitosť potrebujete slušný oblek. Ak pracujete v oblasti, kde musíte pravidelne nosiť túto „uniformu“, mali by ste vyskúšať rôzne farby a štýly. Ak potrebujete iba jeden oblek na zriedkavé špeciálne udalosti, mali by ste uprednostniť klasický  oblek s dvoma gombíkmi v tmavošedej alebo tmavomodrej farbe.

Najnovšie módne trendy sa menia príliš rýchlo na to, aby sme z nich mohli čerpať užitočné nápady. Väčšina mladých ľudí tiež nemá na nákup nových modelov každý mesiac alebo dva dostatočný rozpočet. Preto vám neostáva nič iné, ako si vybaviť váš šatník týmito doplnkami, vďaka ktorým sa oblečiete na každú príležitosť veľmi vkusne a bez veľkého zdržania. Tak to skúste.

Zdroj obrázka: Still AB/Shutterstock.com

Chod hore