Veľké zázraky v malej obývačke: Ako zväčšiť malý priestor?

Máte malý byt, no nechcete sa obmedzovať v interiérovom komforte a pohodlí? V tom prípade máme pre vás niekoľko tipov, ako si môžete aj z malého priestoru vytvoriť priestrannú a vzdušnú oázu pokoja.

Ani moderná obývačka nemusí byť náročná a drahá, ak viete, ktoré doplnky pri jej zariadení využiť.

Kreslá namiesto pohovky

Ak zvyknete tráviť večery o samote, zamyslite sa nad tým, či potrebujete objemnú pohovku? Dve kreslá v mäkkom čalúnení a konferenčný stolík v malej obývacej izbe pôsobia oveľa intímnejšie a útulnejšie ako objemná pohovka, ktorá bola zakúpená iba preto, že je to obvyklé.

Zväčšenie so zrkadlom

V malej obývacej izbe, kde je pohovka na relaxáciu, úložné systémy a často aj jedálenský stôl, chcete mať čo najviac voľného priestoru. Ak vám to priestor ale nedovoľuje, môžete si pomôcť zrkadlom, vďaka ktorého správnemu umiestneniu sa priestor opticky zväčší a prevzdušní a dokonale vyniknú aj vaše obľúbené prehozy na sedacej súprave.

Využite silu optickej ilúzie

Rozumnou alternatívou k zrkadlu je fototapeta s perspektívou: cesta idúca do diaľky alebo architektonické formy, ktoré budú priestor donekonečna naťahovať. Zdôrazniť prízvuk môžete vhodným LED osvetlením, ktoré sa v modernom interiérovom dizajne malých priestorov s obľubou využíva tiež.

Mobilný nábytok

Ak ste zvyknutí hosťovať vo veľkých spoločnostiach, mali by ste popremýšľať, ako v prípade potreby uvoľniť miesto. Najjednoduchšou možnosťou je konferenčný stolík na kolieskach a ľahké kreslá, ktoré doplnia pohovku. Mobilný nábytok je do menších priestorov ideálny, pretože môžete vďaka nemu miestnosť prispôsobiť svojim potrebám a priestoru.

Tak to vyskúšajte a atmosféru svojej obývacej izby si užívajte.

Autor fotky: Daria Shevtsova na Pexels

Chod hore