Viete, ako správne aplikovať oleje a lesky na vlasy? Ak robíte tieto chyby, je na čase poučiť sa

Aplikácia vlasových olejov a leskov by mala byť vďaka ich hydratačným, ochranným a zmäkčujúcim vlastnostiam súčasťou vašej rutiny v starostlivosti o vlasy. Ak však pri nanášaní pravidelne robíte chyby, ich účinok môže byť kontraproduktívny. Pokračujte v čítaní a naučte sa, ako vlasové oleje aplikovať správne.

Nadmerné množstvo a častá aplikácia

Buďte obozretné, aké množstvo oleja a lesku na vlasy nanášate a ako často túto aktivitu vykonávate. Pre dosiahnutie optimálnych výsledkov sa odporúča aplikácia 1x do týždňa. Množstvo oleja by ste mali prispôsobiť dĺžke a hustote vlasov – vo väčšine prípadov stačí malá kvapka vo veľkosti hrášku.

Aplikácia oleja na mokré vlasy

Máte vo zvyku nanášať oleje na mokré vlasy? Prestaňte s tým! Vlhké vlasy sú veľmi jemné a aj to najopatrnejšie česanie alebo olejovanie môže viesť k ich lámaniu. Okrem toho môže dôjsť k upchávaniu pórov, čo vyústi k vzniku lupín a vypadávaniu vlasov.

Krátka doba pôsobenia

Vlasový olej má hustejšiu konzistenciu, preto chvíľu trvá, kým prenikne do pokožky. Mali by ste ho nechať pôsobiť minimálne pol hodinu. Na druhej strane, maximálna dĺžka je 8 hodín – nadmerná doba môže poškodiť štruktúru vlasov alebo dráždiť pokožku.

Príliš blízko ku korienkom

Ak máte jemné vlasy, mali by ste sa vyhnúť nanášaniu vlasového oleja alebo leskov blízko ku korienkom. Pokožka hlavy sama o sebe produkuje kožný maz, tzn. že korienky sú dostatočne hydratované a ďalší olej by viedol k rýchlejšiemu masteniu. Olej nanášajte od končekov po celej dĺžke vlasov.

Nevhodná úprava po aplikácii oleja 

Vyhnite sa používaniu akýchkoľvek ďalších produktov na styling vlasov. Tie zvyčajne obsahujú chemické zložky, ktoré vlasy zaťažujú. Vlasový šampón by ste mali použiť najskôr na druhý deň. Zabudnite na tepelnú úpravu po nanesení oleja – vlasy by ste doslova usmažili. Nemali by ste ich ani zväzovať do pevných drdolov alebo vrkočov – po naolejovaní sú vlasy zmäkčené a náchylné na štiepenie.

Zdroj obrázku: Mr.Cheangchai Noojuntuk / Shutterstock.com

Chod hore