Náramkové hodinky pre každého – aký typ zvoliť? 

Hodinky na ruke už dávno nie sú len nástrojom na zistenie času. Stali sa detailom, ktorý môže vdýchnuť luxus aj do inak fádneho outfitu. Sú situácie, kedy hodinky potrebujeme viac z praktického dôvodu a inokedy zase chceme, aby pritiahli pozornosť ako štýlový doplnok. Ako ladiť hodinky so zvyškom outfitu a ktoré hodinky sa oplatí kúpiť? 

Nemeškajte kvôli nesprávnym hodinkám 

Vybrať si náramkové hodinky, ktoré svojím vzhľadom nenarušia zvyšok outfitu je niekedy náročné a rozhodovanie vás môže zdržať. Držte sa nasledujúcich rád a vždy vyberiete tie správne.

  • Zvoľte správny štýl hodiniek. Na trhu nájdete športové hodinky, elegantné, ale aj také, ktoré sa hodia na viacero udalostí. 
  • Vyberte správnu veľkosť. Najmä pri formálnych udalostiach by nemala veľkosť hodiniek výrazne presahovať šírku zápästia. Keďže pánske hodinky sú väčšinou celkovo objemnejšie, na iné udalosti môžete jemne pravidlo porušiť. 
  • Súhra materiálov je dôležitá. Kožené topánky a kožený opasok doslova volajú po hodinkách s totožným remienkom. Pri formálnych udalostiach môžete zvoliť hodinky s oceľovým remienkom a zladiť ho s manžetovými gombíkmi či sponou na kravatu. 

Zdroj foto: Victoria Chudinova / Shutterstock.com

Hodinky aj do extrémnych podmienok

Ak sa spýtate aktívnych športovcov, ktoré hodinky by odporučili, odpoveď viacerých by bola G-Shock hodinky. Nosia ich nielen športovci, ale aj vojaci a už z ich dizajnu sa dá dedukovať, že tieto hodinky vydržia veľa. A je to skutočne tak. Tu je niekoľko dôvodov, ktoré z nich robia jedinečné hodinky: 

  • vodotesné a odolné voči pádom. Sú jedným slovom nezničiteľné. Okrem toho disponujú množstvom funkcií ako napríklad kompas či možnosť spárovania s iným zariadením. Zároveň sú veľmi presné. S týmito hodinkami môžete vyraziť aj do nepriaznivých podmienok a zaručene budú spoľahlivým spoločníkom. 
  • Sú zárukou kvality. Ak hľadáte hodinky, ktoré vydržia dlho, toto sú tie pravé pre vás. Ich trvácnosť môžeme počítať nie na roky, ale na generácie.
  • Ak si radi vyberáte z väčšieho množstva modelov, pri G-Shock si budete vyberať dlho. Na výber je množstvo farebných variácií a zaujímavých detailov, preto tieto športové náramkové hodinky môžete nosiť aj ako štýlový doplnok. 

Zdroj foto: Stefano Garau / Shutterstock.com

Biznis casual hodinky za rozumnú cenu

Tak by sa dali v skratke opísať hodinky, ktoré si vyberiete na obchodné stretnutie alebo spoločenskú udalosť. Hovoríme napríklad o moderných Seiko hodinkách. Ak hľadáte hodinky, za ktoré neutratíte ročný príjem a zároveň pri nich výrobca nerobil kompromisy na materiáli, tak Seiko hodinky si zamilujete. Majú nadčasový dizajn, sú spoľahlivé, presné a v každej cenovej relácii sú tieto vlastnosti výrobcom garantované. V Európe a Amerike si svoje stále miesto u zákazníkov hľadajú. Ak si ich však raz kúpite, neoľutujete a vaša Seiko kolekcia sa bude postupne rozrastať. 

Pánske hodinky na dámskej ruke

Posledné roky môžeme čoraz častejšie vídať hodinky s maskulínnym vzhľadom aj na jemných ženských zápästiach. Potrebujete inšpiráciu? Pánske hodinky noste napríklad s jednoduchým dámskym svetrom a vytvoríte tak zaujímavú kombináciu, ktorú si určite obľúbite. 

Chod hore