Kuchyne v bielom štýle – inšpirujte sa obľúbenými dizajnérskymi tipmi

Biele kuchyne nemožno považovať za nudné, ba priam naopak – sú nadčasovou klasikou, ktorá môže byť vďaka svojej univerzálnosti obohatená o zaujímavé prvky, dekoratívneho aj funkčného charakteru. Prinášame vám niekoľko obľúbených dizajnérskych tipov, s ktorými získa vaša moderná kuchyňa dokonalú vizuálnu príťažlivosť.

Biele kuchyne vo vysokom lesku

Biele kuchyne z laminátu vo vysokom lesku sú elegantnou možnosťou do minimalistických moderných domácností. Lesklé povrchy so sebou prinášajú nespornú výhodu – vďaka odrazu svetla priestor opticky zväčšujú. Pozitívom je aj ich všestrannosť. Dobre fungujú napríklad v kombinácii s mramorovými alebo keramickými pracovnými doskami. Pravdou však je aj to, že na lesklom povrchu kuchynskej linky sú viditeľnejšie nečistoty a odtlačky. Nenechajte sa však odradiť, údržba je jednoduchá.

Zdroj foto: Image Supply / Shuttersrock.com

Kuchyne s mramorovým dizajnom

Priestrannú a vzdušnú kuchyňu docielite kombináciou s mramorovými, resp. žulovými prvkami. Najčastejšie sa používajú leštené žulové pracovné dosky, zvážiť však môžete aj zakomponovanie podlahovej dlažby s imitáciou mramoru či zásteny k linke.

Drevené kuchyne s dizajnovými úchytkami

Ak chcete do domácnosti priniesť trochu tradičnej atmosféry, stavte na klasické kuchyne s matnými bielymi drevenými skrinkami. Ide tiež o charakteristický prvok provence kuchyne, resp. vidieckej kuchyne. Kombinovať ich môžete s pracovnou doskou z masívu v prírodnej farbe dreva, ktorá vytvorí príjemný kontrast. Pomyselnou čerešničkou na torte budú dizajnové kovové úchytky vo vintage štýle, ktoré dodajú kuchyni potrebný lesk.

Biele kuchyne v kontraste s čiernou

Čierno biela kombinácia vždy bola a aj naďalej bude v interiérovom dizajne obľúbená. Ak chcete rozbiť monotónny vzhľad bielej kuchyne, zakomponujte do nej trochu čiernej – môže ísť o čierne pracovné dosky z prírodného, umelého či technického kameňa, keramiky, alebo moderné čierne spotrebiče a svietidlá. Takéto kuchyne sú znakom elegancie. Ústredným bodom sa môže stať aj tmavý kuchynský ostrovček. Fungovať bude tiež kombinácia bielych spodných skriniek a čiernych nástenných, prípadne opačne.

Zdroj foto: Justin_Krug / Shutterstock.com

Moderné kuchynské linky bez úchytiek

Moderným riešením, ktoré naberá na popularite, sú kuchynské linky bez úchytiek. Môže ísť o modely so zafrézovanými (žliabok) či zapustenými úchytkami (integrovaná lišta) alebo linky fungujúce na princípe push – skrinka sa otvára po jemnom dotyku, resp. zatlačení. Ich výhodou je pohodlnosť, nadčasový vzhľad a tiež bezpečnosť, ktorú oceníte hlavne v prípade, ak máte rastúce deti.

Chod hore