Hoci nie všetci poznajú triky, ako správne prestrieť stôl, nájdu sa aj takí, ktorí v tom sú bezchybní. Pravdou však je, že každé jedlo, ktoré pri stole konzumujeme, dokáže vylepšiť atmosféru s pekne naaranžovaným príborom, pohármi a taniermi. V tom momente sa aj z obyčajného jedla môže stať veľkolepá hostina.
Využite tieto rady ak budete chcieť zapôsobiť na vašich hostí alebo vy budete hosťom tejto udalosti, pretože si určite nebudete chcieť urobiť hanbu.
Správne servírovanie na stole
- Tanier na teplý pokrm
- Tanier na predkrm
- Tanierik na pečivo
- Vidlička na predkrm
- Vidlička na ryby
- Vidlička na hlavný chod
- Nôž na hlavný chod
- Nôž na ryby
- Nôž na predkrm
- Lyžica na hlavné jedlo
- Nôž na maslo
- Lyžička na dezert
- Vidlička na dezert
- Pohár na vodu
- Pohár na biele víno
- Pohár na červené víno
Teraz sa už nemusíte obávať toho, že si spletiete vidličku na ryby s vidličkou na dezerty! Naučte to aj svojich priateľov a ukážte im tento článok!
zdroj: takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?