Audi, Mercedes či BMW ? Po čom sme ako deti túžili ?

Takmer každé malé dievča sa hrávalo s bábikami, ale s čím sa ako malí hrali chlapci? Uhádli ste, s autami. Chválili sa pred ostatnými chlapcami svojimi hračkárskymi autíčkami, niekedy závideli kamarátovi jeho nový model auta a s láskou v očiach sledovali, ako ich otec sedí za volantom svojho auta – toho skutočného. Vždy verili a vedeli, že keď vyrastú, kúpia si skutočné auto – svoju veľkú hračku.

V znamení emócií

Väčšina z nás vníma auto ako dopravný prostriedok, ktorý by mal byť spoľahlivý a pohodlný. Pre muža je auto ukazovateľom jeho charakteru, pristupuje k jeho výberu veľmi opatrne a všetky technické vlastnosti auta sú pre neho dôležité. Auto je pre muža životný štýl, mnohí ho dokonca považujú za svoju pevnosť. V ňom sú chránení pred faktormi vonkajšieho sveta, sú sebavedomí a uvoľnení. Automobil je vo viacerých prípadoch budičom živých emócií. Často zisťujú, že ich auto tak isto neustále zažíva rôzne emócie a nálady – môže byť rýchle a pomalé a niekedy dokonca vyzerá, že je veselé alebo smutné. Pozrime sa na najvysnívanejšie autá.

Audi

Audi založil August Horch v roku 1909. Horch predtým pracoval pre spoločnosť Benz ako inžinier. Kvôli určitým nezhodám Horch opustil spoločnosť Benz a založil si vlastnú výrobu automobilov. Súdiac podľa dnešného trhu – nie nadarmo. Priezvisko Horch sa z nemčiny prekladá ako počúvať. Toto slovo bolo preložené do latinčiny ako Audi. Medzi najobľúbenejšie autá bezpochybne patrí Audi R8, Audi RS7, Audi R S3, Audi TT RS, Audi Q7 V12 TDI a ďalšie.

Mercedes

Karl Benz, vynaliezavý inžinier, si v roku 1886 ako prvý nechal patentovať automobil s benzínovým motorom. V roku 1926 sa spoločnosti Daimler a Benz spojili a vytvorili dnes slávnu spoločnosť Mercedes-Benz.

Hviezda na kapote symbolizuje 3 živly – zem pre automobily, vzduch pre letecké motory a vodu pre lodné motory. Všetky tieto výrobky boli vyrobené v koncerne. Hlavným faktorom vstupu do vedenia koncernu Three-Rod bola skutočnosť, že auto bolo veľmi populárne medzi vládou. Medzi veľmi populárne autá patrí Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, Mercedes-Benz AMG GT, Mercedes-Maybach Triedy S a iné.

BMW

Spoločnosť Bayerische Motoren Werke, ktorú všetci poznajú pod názvom BMW, začala svoju činnosť v roku 1916 a vyrábala letecké jednotky. Odznak BMW odráža dva významy – symbolickú vrtuľu na pozadí oblohy a hlavné farby bavorskej vlajky. Za najobľúbenejšie modely môžeme považovať BMW M5, BMW X3, BMW X6 BMW Z4 a podobné.

V dobrej spoločnosti

Vozidlá s trojcípou hviezdou, štyrmi kruhmi a bavorskou vrtuľou sú známe ako najlepšie vo svojej triede. Všetky modely sa vyznačujú vysokými konštrukčnými a montážnymi štandardmi, pokročilými riešeniami pohonu, prevodovky a elektroniky, ako aj vynikajúcou úrovňou komfortu.

 Láska k autám je vysoko návyková. Hovorí sa, že správny chlap sa neotočí len za peknou ženou, ale aj za pekným autom. Všeobecne platí, že láska muža k autu je súčasťou jeho lásky k žene. Pýtate sa, ako to s tým súvisí? Je to veľmi jednoduché – muži medzi sebou “súťažia” so svojimi autami a snažia sa dokázať svoju nadradenosť. A nadradenosť sa snažia získať, aby získali lásku ženy. Muži majú radi tajomstvá u dievčat aj v autách. Páči sa im, že nikdy presne nevedia, ako sa auto v danej situácii zachová a teda podvedome mu to opäť pripomína ženu.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Audi, Mercedes či BMW ? Po čom sme ako deti túžili ?”