Oslaďte si deň neuveriteľne chutným tradičným ruským medovníkom. Jeho chuť sa rozplýva na jazyku a nebudete ho mať nikdy dosť. Je úplne úžasný v kombinácii s kávou alebo čajom. Príprava je jednoduchá a zvládne ju úplne každý! Uvidíte, že na tejto dobrote si pochutí celá rodina.
ingrediencie
– 3 vajcia
– 190 g masla
– 3 lyžice medu
– 1 hrnček cukru
– 2 lyžičky sódy bikarbóny
– Hladká múka podľa potreby
náplň
– 2 hrnčeky cukru
– 1, 5 l kyslej smotany
postup
- Pripravte si vodný kúpeľ a v ňom vyšľahajte vajcia s cukrom do hladkej peny.
2) Maslo s medom si rozpustíme v menšom hrnci. Tenkým prúdom prilievame hmotu z masla a medu do peny, ktorú sme vyšľahali z vajec a cukru. Potom pridáme jedlú sódu. Odstavíme z plameňa a do ešte teplej zmesi pridávame hladkú múku. Múky pridávame toľko, aby sme docielili mäkkého cesta, s ktorým sa jednoducho pracuje. Rozdelíme ho potom na 4 časti.
3) Pripravíme si plech na pečenie, ale nevykladáme ho papierom na pečenie. Na papieri si vyvaľkáme cesto, ktoré preložíme aj s papierom na plech a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Cesto zapečte len krátko. Kraje upečeného cesta môžeme začistiť a odrezky rozdrviť. Môžeme je potom ešte použiť navrch.
4) Rovnakým spôsobom upečte aj ostatné pláty.
5) Z kyslej smotany a cukru si zatiaľ vymiešame jednotnú hmotu, ktorú potom budeme vrstviť medzi jednotlivé pláty cesta.
6) Potrieme všetky upečené pláty a takto navrstvené medové rezy odložíme do chladničky. Pokiaľ možno na celú noc. Ak prejdú dostatočným chladom, sú krásne vláčne a nevysušené.
Zdieľajte tento báječný recept na tradičné ruský medovník aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!