Prišiel k nám zo Stredného východu a dokáže uspokojiť naše chuťové bunky, či už je to na obed, večeru, alebo počas dlhých ciest strávených cestovaním. Môžete si ho kúpiť na každom rohu a naplniť ho tým, na čo práve máte chuť. Áno, reč je o kebabe. My vám ukážeme recept, ktorý mu je podobný, no skutočný názov tejto pochúťky je ŠAURMA a takto si ju pripravíte u vás doma!

Ingrediencie:
- 500g mletého mäsa podľa vášho výberu
- 1 vajíčko
- 8ks tortilových placiek alebo chlebu lavaš
- 1 menšia biela kapusta
- 450g mrkvy na kórejsky spôsob alebo obyčajnú nastrúhanú mrkvu
- Kečup, majonéza, horčica podľa chuti
- Korenie podľa chuti
- Soľ
- Olej

Namiesto placiek si môžete pokojne kúpiť pita chlieb. Aby ostal čím dlhšie čerstvý, vložte ho do mrazničky a keď ho budete potrebovať, bude stále ako práve upečený.
Postup:
- Na plnku si mleté mäso zmiešajte s vajcom, korením a vytvorte si malé placky, ktoré osmažíte na miernom ohni po oboch stranách.


- Kapustu si narežte na tenké prúžky.

- Tortilu alebo chlieb si zľahka potrite citrónovou šťavou a stred potrite majonézou, horčicou a kečupom podľa chuti.


- Na jeden kraj si rozložte kapustu, mrkvu a plátky fašíriek.

- Vytvorte si z chlebu roládu.

- Predhrejte si panvicu s trochou oleja a osmažte po oboch stranách dozlatista.

- Hotový pokrm nechajte jemne vychladnúť a pochúťka je na svete!

Tu sú 4 spôsoby, ako si zrolujete placku/chlieb aby vám nič nevypadlo.
https://www.youtube.com/watch?v=_5tWoH0bcJg
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?


