Niektoré návštevy majú bohužiaľ vo zvyku chodiť neohlásené. Vás však ani taká návšteva nezaskočí, pokiaľ si uschováte nasledujúci recept. Bude sa Vám určite veľakrát hodiť.
Čerešňová torta je lahodná vďaka osviežujúcej kombinácí chutí čerešní a piškót. Pokiaľ máte 5 minút času, určite ho vyskúšajte. Ľutovať zaručene nebudete.
ingrediencie
– 2 šálky zavretých čerešní bez kôstok
– 650 -700 ml čerešňovej šťavy
– 2 bal. vanilkového pudingu
– 1 vanilkový cukor
– 1 balenie detských, dlhých piškót
– 850 ml mlieka
– 350 g krupice
– 500 ml smotany na šľahanie a stužovač, ak chcete
– Cukor podľa chuti
postup
1) Na miernom plameni začneme zahrievať čerešňovú šťavu. Privedieme k varu. Potom pridáme krupicu, čerešne a necháme ešte povariť 3-5 minút za stáleho miešania. Zmes zhustne.
2) Túto hmotu dáme na plech s vyššími okrajmi.
3) Na čerešňovú hmotu naukladáme piškóty. Z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme klasickým spôsobom puding. Kým je puding horúci, prelejeme ním piškóty. Necháme vychladnúť.
4) Zo smotany si ušľaháme šľahačku a v bohatej vrstve ju dáme navrch. A máme hotovo.
5) Dezert uložíme do chladničky a necháme poriadne vychladiť
Zdieľajte tento dokonalý recept na lahodný čerešňový dezert s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!