Máte radi papriku a doprajete si ju aj počas zimného obdobia? Máme pre vás skvelý recept, s ktorým sa vám to podarí. Okrem toho ju môžete pridať do mäsových a zeleninových jedál, šalátov, omáčok, sendvičov…
Pre ešte lepšie zachovanie je vhodné, ak sklenené nádoby sterilizujete dvakrát: pred a po zaváraní.
Potrebujete
- 1 kg papriky
- 70 g cukru
- 1 liter vody
- 35 g soli
- 0,75 ČL kysliny citrónovej
Postup
- Papriky umyte a odstráňte z nich semienka. Ponorte ju na 2 minúty do vriacej vody, následne ju vložte do studenej vody a ošúpte.
- Poukladajte ich vedľa seba do sterilizovaných nádob.
- Vo vode si rozpustite cukor, soľ a kyselinu citrónovú, priveďte k varu. Horúcu zálievku nalejte na papriky, nádoby prikryte vrchnákmi a nechajte sterilizovať 20 minút (3 litrové sklá – 25 minút). Prevráťte, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.
Kyselinu citrónovú môžete nahradiť aj 9% octom (1ČL na liter vody).
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?