Len si to predstavte: teplý čaj, čerstvé pečivo a marhuľový džem. Idylka ako stvorená pre nedeľňajšie ráno. Na prípravu nasledujúceho džemu budete potrebovať len 3 ingrediencie a verte, nie je nič lepšie ako domáci džem!
Ingrediencie
- 1 kg marhúľ
- 1/4 ČL kyseliny citrónovej
- 800 g cukru
Postup
- Marhule dôkladne umyte. Na prírpavu džemu by mali byť použité len šťavnaté zrelé ovocie.
- Odstráňte z nich kôstky.
- Pripravte si veľký hrniec, do ktorého vložíte marhule a položte ho na oheň. Nemusíte pridávať vodu, pretože marhule pustia šťavu.
- Marhule je potrebné pravidelne miešať, aby sa nepripálili. Varte ich až kým nebudú úplne mäkké.
- Počas varenie je šťavu potrebné neustále odlievať do inej hlbokej misky. Neskôr ju môžete zakonzervovať a použiť v zime.
- Hotová zmes bude dostatočne hustá. Pomocou mixéra ju rozmixujte do homogénnej konzistencie.
- Rozmixované marhule prelejte späť do hrnca a varte. Pridajte cukor a kyselinu citrónovú. Premiešajte a varte dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí. Počas varenia nezabúdajte odstraňovať vzniknutú penu na povrchu.
- Pripravte si sterilizované nádoby a naplňte ich džemom. Zatvorte, počkajte kým vychladnú a položte ich na chladné miesto.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?