Obľúbenou skupinou dezertov sú tie, ktoré v sebe spája obyčajnú časť cesta s časťou dochutenia kakaom. Tortu vďaka tejto kombinácií získa úplne nový vzhľad a tiež skvele chutí. V dnešnom recepte využijeme práve čokoládu a šľahačku.
Vytvoríme tak jemnú vláčnu tortu, ktorá bude chuťovo priamo neodolateľná. Tento dezert je veľmi efektívny a môžete ho servírovať napríklad aj na rodinných oslavách a stretnutiach. Príprava je veľmi jednoduchá.
Zloženie krémovej peny:
10 g želatíny
125 ml mlieka
200 ml šľahačky
60-90 g cukru
vanilka
Zloženie čokoládového krému:
10 g želatíny
125 ml mlieka
200 ml šľahačky
60-90 g cukru
1 lyžica kakaa
vanilka
Zloženie polevy:
50 g horkej čokolády
40 ml šľahačky
Príprava:
Prichystajte si formu s priemerom 18 cm.
Namočte želatínu v mlieku a pripravte krémovú penu, podľa návodu na sáčku Vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkou do tvrdej peny.
Zmiešajte mlieko s trochou želatínové zmesi a krúživými pohybmi zamiešajte.
Postupne vmiešajte želatínu, kým nedostanete homogénnu zmes.
Zamiešame šľahačku a vmiešame ju do zmesi, ktorú nalejeme do formy a dáme do chladničky po dobu 30 minút.
Čokoládovú časť vytvoríme rovnako ako predchádzajúce časť, len nakoniec ochutíme kakaom.
Nalejeme na bielu časť vo forme a odložíme na 30 minút do chladničky.
Nakoniec Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a vmiešame do nej šľahačku. Zmesou polejeme tortu.