Pri pohľade na knihu receptov mojej matky som narazila na zaujímavé jedlo – fašírky z kuracích vajec. Okamžite som začala s prípravou, no nevyšlo to tak, akoby som chcela… Náplň bola príliš sypká a nepodarilo sa mi vytvoriť ten správny tvar.
Preto som recept trochu zmenila pridaním strúhaných surových zemiakov. Vyskúšajte ho aj vy a určite nebudete ľutovať!
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 1 zelená cibuľka
- 1 zväzok kôpru
- 2 PL krupice
- 1 PL múky
- 1 PL smotany
- 1/2 ČL soli
- 1 zemiak
- korenie podľa chuti
Postup
- Uvarte si vajcia a nastrúhajte ich na strúhadle alebo nakrájajte na menšie kúsky.
- Kôpor a cibuľku si nakrájajte najemno a pridajte ich k vajíčkam.
- Pridajte múku, krupicu, soľ, korenie a smotanu. Všetko dôkladne premiešajte.
- Zemiak si nastrúhajte najemno a pridajte ho k vaječnej zmesi.
- Všetko vymieste a keď bude zmes pružná a lepkavá, začnite si formovať fašírky. Predtým si navlhčite ruky vo vode.
- Smažte na panvici s rastlinným olejom, dovtedy kým nezískajú tú správnu farbu.
Dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?