Stáva sa, že sa na trhu alebo v supermarkete pozriete na hovädzie – krása. Ale po varení sa podobá skôr na koženú podrážku. Alebo na šťavnatý filet nezostáva veľa peňazí a musíte uskromniť svoje predátorské chúťky, tak si kúpite inú časť. Masajovia dávajú kúsok hovädziny na niekoľko minút do mraveniska… Ale existuje aj jednoduchšia a príjemnejšia cesta.
Dnes vám redakcia „chillin.sk“ povie ako pomocou jednej prírodnej ingrediencie bude konské mäso i divina mäkučká. Rýchlejší a jednoduchší spôsob už nenájdete.
Ako pripraviť mäkké mäso
Najlepší a ultrarýchly spôsob, aby mäso bolo mäkšie – vložte ho na 30 minút alebo hodinu do rozmixovaného kiwi. Odporúčame vám pridať korenie a koreniny, aby ste šetrili čas a neskôr sa tým nezaoberali. Začíname!
Ingrediencie
1 – 2 kiwi
1 – 1,5 kg mäsa
Soľ
Korenie a iné koreniny podľa želania
Rozmarín
Cibuľu alebo cesnak podľa želania
Príprava
- Mäso umyte a vysušte. Kiwi rozmixujte v mixéri, alebo nastrúhajte na strúhadle.
- Do kaše s kiwi pridajte koreniny.
- Vložte mäso do tejto marinády na 30 minút. Ak je mäso veľmi tvrdé, nechajte ho tam na 1 – 2 hodiny. Ale nie na dlhšie ako 2 hodiny, inak získate paštétu.
- Po uplynutí času pripravte mäso bežným spôsobom. Táto marináda je skvelá aj pre šašlíky.
Rada redakcie
Táto zmäkčovacia metóda urýchľuje proces varenia mäsa. Po 40 – 50 minútach bolo mäso mäkké a šťavnaté, zatiaľ čo bežný guláš sa varil 2 – 2,5 hodiny. Taktiež dávajte pozor na varenie mäsa, aby ste mu neuškodili dlhým varením. Môžete si pripraviť akúkoľvek marinádu s pridaním kiwi: pridajte rôzne bylinky, víno, iné ovocie, neobvyklé koreniny… Alebo najskôr zmäkčite mäso v ovocnej kaši a potom si pripravte marinádu.
Ak raz vyskúšate túto marinádu, už inú nebudete chcieť. Zdieľajte tento užitočný trik so svojimi priateľkami na sociálnych sieťach!