Mnohí z vás určite rozmýšľajú o tom, čo sebe a svojej rodine pripraviť na blížiace sa vianočné sviatky. Ak už dlhšiu dobu hľadáte recept na mäsový pokrm, ktorý zasýti všetkých vašich hostí, ste na správnom mieste. Nasledujúci pokrm je pripravený podľa francúzskej receptúry. Sušené bylinky môžete nahradiť čerstvými a druh mäsa závisí od vašich preferencií. Pustite sa do prípravy!
Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 100 ml bieleho suchého vína
- 400 ml paradajkovej šťavy
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g tvrdého syra
- 3 PL strúhanky
- 1/2 ČL sušeného oregána
- 1/2 ČL sušenej bazalky
- 1/2 ČL petržlenu
- 1/2 ČL mletého korenia
- 1/2 ČL soli
Postup
- Nakrájajte cibuľu a cesnak nastrúhajte pomocou strúhadla.
- V miske si zmiešajte cesnak, strúhanku, bazalku, oregáno, petržlen a soľ. Pridajte vajca, nastrúhaný syr a všetko premiešajte.
- Rozložte si mäso na krájaciu dosku a rozrežte ho pozdĺž vláken. Neprerežte ho do konca, inak získate 2 kusy, nie jeden. Hrúbka mäsa by nemala presahovať 1 cm. Teraz mäso okoreňte a osoľte.
- Plnku rovnomerne naneste na celý povrch mäsa. Nezabudnite si na jednom okraji nechať 2-3 cm voľný priestor.
- Teraz si mäso zrolujte do rolády a dbajte na to, aby plnka ostala vo vnútri.
- Mäso si pevne zviažte pomocou kuchynskej nite.
- Cibuľu spolu s mäsovou roládou položte na panvicu (švom nadol). Mäso polejte paradajkovou šťavou a vínom. Panvicu následne prikryte alobalom, vložte ju do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne 2 hodiny.
- Na získanie tej správnej zlatistej farby, pred koncom pečenia odstráňte alobal z panvice a pečte ešte ďalších 20 minút.
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?