Radi pečiete, ale už Vám dochádza inšpirácia? Nevadí, vyskúšajte napríklad tento recept. Jedná sa o jemné rezy, kde sa cesto prelína s jemným krémom a čokoládová poleva dotvára celý výsledok.
Recept je veľmi jednoduchý na prípravu a stačí Vám niekoľko základných surovín, ktoré nájdete v každej domácnosti. Môžete skúsiť tiež obmeniť chute a pridať jednu vrstvu ovocia pre osvieženie.
zloženie cesta
2 lyžice kakaa
2 lyžice medu
2 vajcia
200 g cukru
50 g masla alebo margarínu
2 čajové lyžičky prášku na pečenie
400 g hladkej múky
zloženie krému
1 vanilkový puding
400 ml mlieka
200 g cukru
200 g margarínu
Príprava
Zmiešajte všetky suroviny na cesto a povarte ich v parnom kúpeli. Potom cesto nalejte do troch plechov a upečte každú vrstvu zvlášť.
Uvarte puding v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a potom do neho vmiešajte margarín. Poskladajte tortu, najprv vrstva cesta, potom krém, cesto, krém a posledný kus cesta. Nakoniec v parnom kúpeli rozpustite čokoládu, zmiešajte ju s maslom a touto polevou pokryte celý povrch torty. Pred podávaním nechajte stuhnúť v chladničke.