7 neuveriteľných vedeckých štúdií o ktorých ste určite nevedeli

Nobelová scéna je považovaná verejnosťou jednou z najuznávanejších za vedecký výskum o akom môže každý z vedcov snívať. Je tu však aj jedna súťaž ktorá Vás rozosmeje a zároveň Vás núti zamyslieť sa takto nad vedou.

Víťaz tohto titulu získa ocenenie za najnetradičnejší a prekvapivý vedecký objav a za najčudnejší výskum.
Ako paródia Nobelovej ceny má za úlohu zvýšiť záujem u ľudí v zaujímavostiach o vede, medicíne dokonca aj v technológiách. Ocenenia za tento rok boli oznámené 17, septembra. Týchto sedem štúdií získali cenu o najpochybnejší-humorný výskum.

-a-fine-day-for-science

1.Ak sliepke dáte na zadok závažie ktoré bude vyzerať ako chvost, jej chôdza bude zmenená. Bude chodiť tak ako dinosaurus

when-you-attach-a-weighted-stick-to-a-chickens-butt-the-chicken-walks-in-the-same-manner-that-the-dinosaurs-are-thought-to-have-walkedPLOS ONE

Vtáci zdielajú veľa spoločných znakov ako ich predkovia dinosaury ale najväčšie odlíšenie medzi nimi s dinosaurami mali jedno –  dinosaury mali „premakaný“ chvost. Výskumníci vyskúšali pripevniť závažie ktoré sa podobalo presne na takýto dinosaurí chvost. Sliepky s chvostom sa začali pohybovať ako dinosaurus v Jurskom parku! Vyskúšajte si to sami keď máte živé sliepky na dvore alebo v blízkosti.
Redakcia chillin.sk nenesie žiadnu zodpovednosť za tento výskum. Dúfajme však, že to niekto sfilmuje a natočí inštruktážne video. Výskumník ho nám môže poslať a my ho veľmi radi zverejníme!:)

 we-now-know-how-long-it-takes-the-average-mammal-including-humans-to-empty-its-bladder

2. Vieme koľko času trvá ľudom ( aj zvieratám ) k vyprázdneniu svojho mechúra.
Je to okolo 21 sekúnd,plus mínus 13 sekúnd.
K takému „prelomovému objavu“ prišli nato keď výskumníci sledovali v Atlantskej zoo zvieratká a zapisovali si časy ich WC potreby.
Veľkosť tela alebo druhu zvierat nehraje žiadnu rolu keď si chcete uľaviť , čas bude presne taký istý.  Máme tomu veriť?
Skúste to na sebe.. tu však žiadne inštruktážne video od vás nechceme.

 one-brave-scientist-got-honey-bees-to-sting-him-repeatedly-in-25-different-spots-on-his-body-to-see-which-area-hurt-the-most

3. Neviem koho toto normálneho napadlo ale jeden výskumník sa rozhodol testovať svoj prah bolesti.
Nechal sa pobodať včelami na rôznych miestach na svojom tele aby zistil kde je to najbolestivejšie a kde je to najmenej.
Tých miest bolo 25!!!!!!! Predstavte si koľko včiel kvôli výskumu uhynulo a koľko mal nepodarených pokusov. Každé z týchto miest hodnotil stupnicou od 1-10. Na obrázku vidíte miesta kde všade to skúsil. Prekvapivým zistením bolo , že najbolestivejšie uštipnutie od včiel mal v nozdre, (nostril) ďalšie miesta boleli menej.  A ešte na penise (penis shaft) a na hornej pere. (upper lip)
Najmenej citlivé miesto ktoré pocítil bolo na palci ( Middle toe tip), hornej časti ruky (upper arm) a lebke. (skull) Čo poviete?

a-team-of-scientists-figured-out-a-way-to-partially-un-boil-an-egg

4.Tím vedcov (čiastočne) prišla nato ako odvariť vajce.
Všetci výskumníci museli postriekať chemikáliami varené vajíčko aby predišli spevneniu látok vo vajci (uvareniu)
Chemikálie oddelili spojené proteiny vo vajíčku a dovolili im tak znovu rozložiť. Výskumníci po zistení tvrdia že by to malo chrániť lepkavé materiáli v skúmavkách počas pokusov a nakoniec by mohli byť použité k syrom alebo vo farmaceutickom priemysle. Výskum bol zverejnený v žurnále ChemBioChem.

weve-learned-there-may-be-some-surprising-biological-benefits-of-intense-kissing

Pre pokračovanie tohto zaujímavého článku pokračujte ďalej

Chod hore