7 neuveriteľných vedeckých štúdií o ktorých ste určite nevedeli

5. Zamilované páry prosím  ,zbystrite zamilovanú pozornosť toto sa Vám oplatí prečítať  :)
Zistilo sa , že “intenzívne bozkávanie sa” sa prekvapivo stalo biologickým benefitom pre našu psychiku!
Výskum odporúča, že výmena slín je dobré na zredukovanie alergických reakcií. Príprava na tento výskum znie fantasticky: Testovacie subjekty sa bozkávajú počas 30 minút v osamelej miestnosti zo zavretými dverami počas počúvania pokojnej hudby. Článok bol publikovaný v žurnále Physiology & Behavior.

could-moulay-ismael-the-bloodthirsty--the-sharifian-emperor-of-morocco--really-father-888-children-in-just-30-years

6.Mohol naozaj “krvilačný Moulay Ismale – sharifský imperátor z Moroka splodiť 888 detí za 30 rokov?

Biologické knihy občas citujú imperátora ktorý splodil 888 detí medzi rokmi 1697 a 1727. Vedci sa preto rozhodli uskutočniť výskum ak ide o skutočnosť alebo o mýtus. O reálny pokus sa nemohli oprieť. Dobrovoľníkov by síce bolo ale pokus by sa museli zúčastniť aj dobrovoľníčky. Vedci stavili na zdravý rozum a matematiku a nové technológie.
Výskumníci uvádzajú , že nato vymysleli počítačovú simuláciu aby zistili , koľko musel imperátor kopulovať (plodiť) aby presne dosiahol dosiahnutý počet reprodukcií.(plodov) Koľko by ste potrebovali stykov aby ste dosiahli také obdivuhodné číslo?Ak chcete splodiť 888 musíte  mať sex 1,43 a 1.63 krát do dňa počas 30 rokov. Ak to bola pravda mal o zábavu postarané. No ale koľko starostí musel mať “krvilačný” Moulay pri hľadaní vhodných darčekov?

 

turns-out-you-can-diagnose-acute-appendicitis-by-seeing-how-much-pain-patients-experience-when-they-are-driven-over-a-speed-bump

 

7. Ďalšia štúdia je na diagnostiku slepého čreva. K tomu aby ste to zistili musíte prudko prejsť cez retardér. Výskumníci tvrdia, že ak máte zapálené slepé črevo, pocítite prudkú bolesť.
Je to cenná informácie pre klinické testy. Tak dúfajme , že toto zistenie zastaví sťažnosti na retardéri – môžu Vám jedného dňa zachrániť život.

 Science_logo

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “7 neuveriteľných vedeckých štúdií o ktorých ste určite nevedeli”