15 vecí, ktoré nemusíš nikomu vo svojom okolí vysvetľovať. Predposledný bod je najdôležitejší

Veľa rozhodnutí v našom živote, je len o otázkach a postojoch okolo nás.  Ak sa niekedy dostaneme do rozhovoru, stane sa, že to človek preženie so zvedavosťou a chce vedieť viac. Jeden populárny psychológ David K. William vysvetľuje, že niektoré životné situácie sú jednoducho také, kedy nikomu nedlžíte vysvetlenie a je to iba vaša osobná vec a nemáte pociťovať pocit viny. Niekedy to ľudia naozaj preháňajú keď od vás chcú vysvetlenie na otázky vášho presvedčenia alebo štýlu života vo vašom osobnom živote. Možno sa niekedy necítite dobre, keď ste iný človek alebo nieste perfektný pre niekoho druhého. Kašľať naozaj nato, sú aj také veci, ktoré sú vaša osobná vec.

1. Nikomu nemusíte vysvetľovať vašu momentálnu situáciu vo vašom živote.

Je jedno, že ste sa ešte stretávate so svojou ex-priateľkou alebo ex-priateľom, chodíte na rôzne večierky alebo žijete so svojími rodičmi aj keď ste prekročili 20 rokov. Nemusíte to vysvetľovať nikomu, prečo tak žijete a prečo tak chcete žiť. Ak tak žijete, máte na to určite svoj dôvod a nikoho do toho nič není.

2. Nikomu nemusíte vysvetľovať svoje priority.

Máte svoje vlastné nápady, ktoré chcete realizovať, ktorá vás robia šťastným a čo je vašou prioritou. Všetci sme jedineční, máme rôzne priority, sny alebo vášeň pre niečo iné a určite sa budú odlišovať od toho druhého. Nikdy nikomu nemusíte vysvetľovať prečo ste tak odovzdaný svojím prioritám v živote. Je to vaša osobná vec.

3. Nemusíte sa každému ospravedlňovať, keď sa necítite vinný.

Ak svoje činy neľutujete, aj keď si niekto myslí, že ste niečo zlé urobili alebo vy máte pocit, že je všetko v poriadku, nemusíte sa ospravedlňovať. Veľa ľudí sa rýchlo ospravedlní a chce všetko urovnať, čo niekedy znamená viac problémov. Nemusíte sa ospravedlňovať keď sa tak necítite alebo keď je vaša časť príbehu nevypočutá.

4. Nemusíte nikomu vysvetľovať prečo ste sa dlho neozvali.

Možno niekomu dlžíte ospravedlnenie, keď ste väčšinu svojho voľného času venovali sebe, keď ste všetky plány rušili, pretože sa potrebujete na nejaký čas reštartovať.  Niekedy potrebujete iba svoju spoločnosť nejakú tu knihu, čo je úplne normálne, čo by mali ľudia akceptovať. Nechajte si čas na seba pretože, to nikomu nemusíte vysvetľovať.

5. Nemusíte čakať na nikoho súhlas o vaších osobných presvedčeniach.

Iba preto, že je niekto zapáleny pre vec a radí vám čo by ste mohli robiť podľa neho, nemusí to ešte znamenať, že musíte dovoliť všetko čo ten druhý človek povie. Ak z toho nemáte rovnaký pôžitok, nemusíte to robiť. A hlavne nemusíte súhlasiť s každým človekom, keď ste presvedčený o svojej pravde. Samozrejme človeka akceptujte ale nebojte sa slušne odmietnuť všetko, čo vás odháňa od vašej práce a vašeho cieľa.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tumblr photo

6. Nemusíte každému hovoriť áno, na všetko čo povedia.

Máte plné právo odmietnuť alebo povedať nie na všetko, ak máte pocit, že je to pre vás nevýhodné. Skoro všetci úspešní ľudia majú vôľu povedať nie na všetko, čo nie je ich priorita.

7. Nemusíte nikomu vysvetľovať prečo vyzeráte tak, ako vyzeráte.

Môžete byť nízky,široký,úzky,zavalitý alebo chudý, nemusíte nikomu vysvetľovať prečo tak vyzeráte. Váš vzhľad je vaša osobná vec a vy si s tým môžete robiť čo chcete.

8. Nikomu nemusíte vysvetľovať vaše stravovacie návyky.

Máte radi jednoducho jedla, ktoré niekto z vášho okolia rád nemusí? Nemusíte mu teraz robiť prednášku prečo ste prešli na vegánsku stravu alebo prečo milujete mäso. Je to len vaša osobná vec, nikto vás preto nebude odcudzovať a aj keby, je to jeho vec.

9. Nemusíte nikomu vysvetľovať váš osobný sexuálny život.

Ak ste už dospelý človek, nemusíte nikomu vysvetľovať váš sexuálny život. Môžete počkať do svadby, vyskúšať si jednu rýchlovku alebo experimentovať s tým čo chcete.

10. Nikomu nemusíte vysvetľovať prečo máte také zamestnanie alebo váš osobný život.

Niekedy nás naše životné udalosti alebo rozhodnutia dostanú do nie veľmi príjemnej situácie. Následky niesú veľmi príjemné a musíte siahnúť po takej robote, ktorá vás dokáže zabezpečiť do budúcna. Nemusíte nikomu vysvetľovať čo vás k tomu doviedlo. Je to vaša osobná vec.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tumblr photo

11. Nemusíte nikomu vysvetľovať prečo veríte v to, čo veríte alebo vaše politické názory.

Ak ste demokrat, republikán, katolík , protestant alebo moslim – všetko je vaša osobná vec. ( Pokiaľ pri tom nechcete zabiť ľudí, môžete veriť naozaj všetkému)  Ak vás niekto nedokáže akceptovať – je to jeho dogma.

12. Nemusíte nikomu vysvetľovať prečo ste slobodný človek bez záväzkov.

Niekedy ľudia zájdu ďaleko a vypytujú sa na vaše osobné veci. Niekomu sa môže zdať, že byť slobodný a nezadaný je nejaká porucha. Vy sami rozhodujete o tom, ak chcete byť vo vzťahu alebo nie. Nikoho by to nemalo zaujímať.

13. Nemusíte mať rande s každým človekom, ktorý vás o neho požiadal.

Niekto je milý, dobre vyzerá a možno o vás má záujem ale vy mu nedlžíte žiadne rande, ak sa len opýtal. Ak vnútri cítite, že nechcete ísť na rande, tak tam jednoducho nechodte a budte úprimny človek a slušne odmietnite.

14. Nemusíte nikomu vysvetľovať prečo sa chcete rozhodnúť ísť do manželstva alebo nie.

Je jedno či si vyberiete manželstvo alebo sa spolu nezoberiete aj keď budete mať deti. Všetko je to vaša osobná voľba, aj keď je vaša babička nedočkavá a chce vnúčatá, musí pochopiť že je to vaša osobná voľba. Každý musí rozhodnutia rešpektovať, bez ohľadu nato aké je to ťažké.

15. Nikomu nemusíte vysvetľovať váš postoj k vzťahom.

Je to naozaj jedno, ak má niekto komentár, o vašom romantickom vzťahu. Možno budete počuť komentáre, že nieste perfektný pár alebo by ste si mali nájsť niekoho iného. Žite život podľa vlastných pravidiel a nikdy neostante vo vzťahu, ak sa v ňom necítite dobre a niekto vás požiadal o to, aby ste v ňom naďalej ostali. Urobte chybu ak chcete, ale poučte sa a nikdy ju už neopakujte.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tumblr photo

zdroj: brightside.me

Chod hore