Adoptujte si psíka z Černobyľu. Ľudia ich masívne zachraňujú a chcú im poskytnúť nový domov.

Neváhajte a pomôžte úbohým zvieratám, ktoré vyrastali v kontaminovanej oblasti Černobyľ. Ožiarenia sa však báť nemusíte, pretože zachránení psíkovia z tejto oblasti sú najprv dekontaminovaní a pod dozorom zverolekárov, ktorí im dávajú potrebné lieky.

Trend zachraňovania zvierat zo zamorenej oblasti Černobyľu sa rozširuje viac a viac. Najnovšie sú zachránení najmä psíkovia , ktorí sú následne ponúkaní na adopciu. Záchrana týchto zvierat sa koná najmä kvôli štvrtej epizóde seriálu Chernobyl od HBO, ktorá zobrazuje vyhubovanie zvierat v zamorenej oblasti.

Aj napriek tomu, že prevažná väčšina bola zastrelená, predsa tam pár psov ostalo a dnes je ich celá kopa. Postupom rokov sa medzi sebou rozmnožovali a neprítomnosť človeka im v tom veľmi pomohla. Podľa niektorých ľudí sa dokonca pohlavne spájali s vlkmi. Ionizujúce žiarenie prežilo len pár zvierat a dnes môžeme povedať, že žijú len ich potomkovia, ktorí nie sú nebezpeční.

Zvieratá sú zachraňované najmä humanitárnou organizáciou Clean Futures Fund, ktorá psy z tejto oblasti odchytáva, dekontaminuje a podáva im špeciálne lieky, ktoré ich zbavia radiácie. Následne sú ponúkané na adopciu. Do programu sa zaradzovaná najmä šteniatka.

ZDROJ: unilad.co.uk

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Adoptujte si psíka z Černobyľu. Ľudia ich masívne zachraňujú a chcú im poskytnúť nový domov.”