Mladá žena sa nechala vyradiť zo zoznamu ľudí čakajúcich na orgány. Namiesto toho si užíva posledné mesiace života

Mladá žena, ktorá trpí nevyliečiteľnou chorobou sa rozhodla, že namiesto toho, aby zvyšok života strávila čakaním na orgány, ktoré k svojmu životu potrebuje a podstúpila riziká operácie a rekonvalenscie bude posledné mesiace svojho života žiť naplno. 

24-ročná, Channan Petrides má cystickú fibrózu a vlani v septembri sa jej stav veľmi zhoršil. Lekári ju zapísali na zoznam čakajúcich ľudí na transplantáciu. Potrebuje nové pľúca a srdce. Pokiaľ by sa jej podarilo nájsť darcu a operácia by a aj zázrakom podarila, nemala by vyhraté. Musela by pravdepodobne ležať doma pripútaná na lôžko a konzumovať antibiotiká. Mala by malú šancu na prežitie. Preto sa rozhodla úplne inak. Napísala si zoznam vecí, ktoré by chcela do konca života stihnúť. Nechcela nečinne ležať a čakať na smrť.

zdroj:www.mirror.co.uk/

 

Odvtedy ako dala zbohom lekárom bola na Safary, stretla sa so svojim obľúbeným futbalovým tímom West Ham United. Získala podpis od známeho speváka Eda Sheerana. Na zozname má aj pozrieť sa na Londýn z vrtuľníka, preletieť teplovzdušným balónom alebo sa stretnúť s tučniakmi.

 

Chanan je na zozname transplantácií od roku 2014, keď sa jej zdravotný stav začal rapídne zhoršovať. No len nedávno sa dobrovoľne rozhodla z neho vyškrtnúť. Lekári ju totiž upozorňovali, že nemá veľké šance na prežitie. Je vraj väčšia pravdepodobnosť, že zomrie priamo na operačnom sále, alebo že jej telo odmietne nové orgány do šiestich mesiacov od zákroku. Ako vlastne zistila že je tak veľmi chorá? Začala nekontrolovateľne chudnúť a keď sa snažila pribrať nedalo sa. Diagnózu sa ale podarilo čiastočne odhaliť aj jej sestre, ktorá študuje medicínu. Keď ju pobozkala na tvár, mala ju slanú, čo je jeden z príznakov ochorenia.

 

Normálne sa ľudia dožívajú s touto chorobou približne štyridsiatich rokov, ale Channan je na tom naozaj zle. Jej zdravotný stav sa horší každým dňom, začalo to v jej devätnástich rokoch.

„Počas tohto obdobia som sa rozišla so svojim priateľom a začala som mávať častejšie stres a rapídne chudnúť. V dôsledku toho mi začala vznikať ť infekcia hrudníka a dokonca som dostala zápal pľúc i prasaciu chrípku. “

Ošetrujúci lekári jej povedali, že bez chirurgického zákroku má možno len niekoľko málo rokov života.  Cez jej zdravotný stav sa toto dievča rozhodla, že chce urobiť všetko, aby sa zvýšilo povedomie o cystickej fibróze a ona pomohla vyvinúť lepšie podmienky pre jej liečbu.

Podpis od speváka Eda Sheeran

Petrides zdieľa každý krok svojej cesty zo zoznamu želania na Facebooku, otvorene hovorí o všetkom so svojimi fanúšikmi.  Jej najväčším snom je chodiť po červenom koberci na BRIT Awards. Tým jej zoznam želaní končí. A my dúfame, že táto neskutočne odvážna dievčina stihne všetko, čo si praje! Má náš obrovský obdiv!

Chod hore