Nevedela som, akú prílohu mám urobiť k mäsu. Pripravila som pečené smotanové zemiaky, ktoré sú hotové za menej než 30 minút!

Ak potrebujete urobiť prílohu k mäsu, alebo k inému jedlu, máme pre vás jednoduché riešene. Sú nimi jogurtové zemiaky, ktoré sú charakteristické pre tureckú kuchyňu. Budete ich mať hotové za chvíľu a nie je to navyše nič ťažké. Pochutnáte si na nich ako na prílohe k mäsu alebo len tak.

ingrediencie

4-5 veľkých zemiakov
2 lyžice oleja
2 lyžice krémového jogurtu (Grécky jogurt)
1 lyžička soli
1/4 lyžičky feferóniek
1/2 lyžičky mäty
1/2 lyžičky tymianu alebo korenie Zaatar
postup

Predhrejte rúru na 200 ° C.
Dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Korenie dávkujte podľa vašej chuti, ale marináda by mala byť ľahká

Oškrabte zemiaky a nakrájajte ich ako jablká na nie príliš hrubé kúsky.
Zemiaky dobre premiešajte s marinádou a rovnomerne ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie

Pečte dozlatista (cca 30 minút)

Povedzte o tomto chutnom recepte aj svojim priateľom – určite ocenia, ak tento článok budete zdieľať na Facebooku.

zdroj:coolinarika.com

Chod hore