Kúpila som kilogram mäsa a pripravila z neho najlepšiu marinádu pod slnkom

Gruzínska kuchyňa je zdrojom skvelých receptov na prípravu mäsa. Netýka sa to iba špízov, ale aj iných mäsových pokrmov, ktoré si pripravujete doma.

Dnes vám ponúkneme recept na zapečené mäso v rúre, ktoré sa svojou chuťou podobá na ražniči. Marináda z citrónu dodá mäsu príjemnú vôňu a med sladkú bodku na koniec.

Ingrediencie

  • 1kg mäsa
  • 1/2 citrónu
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • Rozmarín
  • Bazalka
  • Korinder
  • Petržlen
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie

Postup

  1. Mäso narežte na stredne veľké kúsky, čerstvé bylinky nasekajte nadrobno a vytlačte šťavu z citróna.
  2. Zmiešajte všetko dokopy, pridajte med, korenie a soľ. Vložte do chladničky na 2-3 hodiny.
  3. Po uplynutí času premiešajte marinované mäso s kyslou smotanou a dajte na plech. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 45-60 minút. Čas prípravy záleží od veľkosti nakrájaných kúskov mäsa.

Mäso na gruzínsky spôsob podávajte s obľúbenou prílohou a zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

thumb

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore