Nezáleží na tom, koľkokrát ste videli Titanic, o tomto príbehu lásky, ktorý sa na ňom udial ste určite netušili.

Často hovoríme slová „milujem ťa“. Nosíme ich ako potlač na tričku a často sa objavujú aj v našich konverzáciách. Podstata slova milovať zostala nepochopená. Je to trochu zvláštne, vzhľadom na dobu v ktorej žijeme. Všetko je čoraz viac neosobné.  Možno práve to je dôvod, prečo všetci prežívame lásku, ktorá sa deje na filmovom plátne, a určitým spôsobom sa vžívame do hlavných postáv. Jedným zo srdcervúcich filmov je určite aj Titanic.

Pár, ktorý si všetci dobre pamätáme.

„Titanic” Jamesa Camerona bol predstavený v roku 1997 a od tej chvíle sa svet zmenil. Film sa stal hitom. Jack i Rose sú považovaní za ikony veľkej lásky, hoci skončila až príliš skoro. Budete zaskočení, že toto nie je jediný príbeh, ktorý sa na nepotopiteľnej lodi udial.

Pamätáte si tento pár?

Scéna z filmu, ktorá vás rozhodne zaujme. Starší objímajúci sa pár obklopený ľadovými vodami Atlantiku, ktorý zalieva ich kabínu. Väčšina z vás nevie, že pár nebol do filmu zakomponovaný len pre efekt a dodanie dramatickosti. Ide o manželský pár, ktorý reálne na Titanicu zomrel. Išlo o majiteľov obchodnému domu Macy´s.

Isidor a Ida Straus boli veľmi zámožný pár. Sympatický bol nielen ich majetok, ale aj príbeh ich veľkej lásky. Boli nerozluční a ich manželstvo bolo dlhé a harmonické. Smrť ich rozdelila 14. apríla 1912, kedy sa vracali z Nemecka.

Do konca boli stále spolu

Keď sa loď začala potápať, Isidorovi navrhli miesto v jednej zo záchranných lodí, on ho odmietol.

Na potápajúcej lodi bolo veľa žien a detí. Šľachetný človek prepustil niektorému z nich miesto. Ida nechcela opustiť loď bez svojho milovaného.

Svedkovia opisovali scénu ako mimoriadny prejav lásky a vernosti. Obaja boli poslednýkrát videní držiac sa za ruky uprostred mnohých pasažierov. Vody Atlantiku ich zmietli do oceánu. Telo Isidora bolo nájdene, ale Idu oceán nikdy nevyplavil.

Zdroj: http://www.popularne.pl/

Chod hore