Manželka sa pozrela do očí svojho manžela, ktorý 15 rokov neprehovoril. Neuveríte, čo sa stalo potom

Don a Lorraine sú ženatí už 25 rokov. Partneri v živote aj v podnikaní, ktorí vlastnia farmu. Po tom ako mali deti v roku 1995 Donovi diagnostikovali ALS (Amyotrofická laterálna skleróza). Po skoro 5tich rokoch Don ostal pripútaný na vozík a odkázaný na dýchací prístroj. Lorraine však ani v týchto ťažkých časoch Dona neopustila a starala sa oňho v dobrom aj zlom, taktiež sa naučila ako sa sama postarať o biznis.

Problémom však bolo, že Don nedokázal komunikovať s okolím. Lorraine sa snažila pred ním držať tabuľu s písmenami, a Don pozeral na písmeno ktoré chce použiť. Tento systém však bol neefektívny a pomalý, Don takto zvládol vyjadriť asi 1 slovo.

Tu však prichádza na scénu Mick Ebeling a jeho tím z Not Impossible Labs, ktorí sa zaoberajú vytváraním najrôznejších riešení uľahčujúcich život postihnutých ľudí. Pre Dona  a ľudí trpiacich ALS vyvinul prístroj pomocou ktorého dokáže Don rýchlo a efektívne komunikovať pomocou očí. Na konci dokonca syntetický hlas prečíta celú vetu.

Po neuveriteľných 15tich rokoch mlčania tak Don dokázal vyjadriť čo má skutočne na mysli. Čo myslíte čo to bolo?  Povedal: “Moja drahá Lorraine , nedokážem si predstaviť život bez teba…”

zdroj: littlethings.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Manželka sa pozrela do očí svojho manžela, ktorý 15 rokov neprehovoril. Neuveríte, čo sa stalo potom”