10 krátkych príbehov o skutočnej sile lásky

Niekedy sa nám v živote stávajú veci, ktoré by nevymyslel žiaden hollywoodsky režisér. Vtipné, nevysvetliteľné, neočakávané, tragické – život je nevyspytateľný. Ale nech už sa stane čokoľvek, vždy je tu priestor na lásku, dobrotu, šťastie a menšie zázraky.

Prečítajte si 10 príbehov, ktoré vás určite chytia za srdce

  • Dnes, dva dni po priateľovom pohrebe, som dostala kyticu kvetov, ktorú mi objednal ešte pred týždňom. Na lístku bolo: „Aj keď rakovina zvíťazí, chcem aby si vedela, že si žena mojich snov.“
  • Dnes som vyhral prípad na súde, ktorý sa vliekol strašne dlho. Pred 14 mesiacmi som zistil, že môj sused pravidelne bije svojho psa. Ja som ho vzal a zatkli ma. Na súd som minul veľa peňazí, ale dnes, keď som sa zobudil a cítil to teplo môjho huňatého kamaráta, som vedel, že to stálo za to.
  • Moja dcéra sa vrátila zo školy a opýtala sa ma, kde by sa mohla naučiť znakovú reč. Opýtala som sa, prečo to chcela a ona odpovedala, že v škole majú nové dievča, ktoré bolo hluché, dorozumievala sa len znakovou rečou a nemala sa s kým porozprávať.

  • Dnes som omylom poslala sms-ku svojmu otcovi s textom: „Ľúbim ťa,“ ktorá bola venovaná manželovi. O pár minút neskôr som dostala odpoveď: „Aj ja ťa ľúbim. Otec.“ Dostalo ma to. Takéto slová si hovoríme veľmi zriedkavo.
  • Tak ako na každej škole, aj v tej našej je dievča, ktoré je populárnejšie, ako tie ostatné. Je neuveriteľne pekná a inteligentná. Všetci chlapci by urobili čokoľvek, len aby si získali jej pozornosť. Ona však trávi celý svoj čas len s jedným chlapcom – jej malým bračekom, ktorý trpí autizmom.
  • Môj starý otec a ja sme si pozerali fotografie, keď sme narazili na na jednu staršiu, kde tancoval s mojou starou mamou. Zomrela pre niekoľkými rokmi. Položil si ruku okolo mňa a povedal: „Vždy si zapamätaj, že aj keď niečo nebude trvať večne, neznamená to, že to za to nestojí.“

  • 15 rokov som pracovala ako poradkyňa pre výchovu detí. Nedávno som stretla jedno z detí, s ktorými som pracovala. Bol to ťažký oriešok, vždy bol smutný a nahnevaný na celý život. Raz som mu nakreslila obrázok so Supermanom a napísala k tomu ako sa superhrdinovia nikdy nevzdávajú a vždy na konci zvíťazia. Dnes je z toho chlapca hasič a zachraňuje ľudské životy. Rozprávali sme sa asi pol hodiny, pred odchodom si vybral peňaženku a ukázal mi obrázok Supermana, ktorý tam mal až doteraz.
  • Mám cukrovku. Pred dvoma rokmi mi zomrela mama a ja som si adoptovala kocúra s menom Kit. Nedávno som sa zobudila o 3 ráno, keď mi Kit sedel na nohách a mňaučal. Ešte nikdy predtým som ho nepočula robiť to tak nahlas a bez prestávky. Vstala som z postele, aby som zistila, čo sa stalo a zrazu som sa cítila veľmi zoslabnutá. Vzala som si merač glukózy, aby som si zmerala hladinu cukru v krvi. Spadol na 53 a doktor mi pred tým povedal, že normálna hladina sa pohybuje medzi 70 až 120. Keď som sa neskôr zobudila v nemocnici, povedali mi, že keby ma Kit nezobudil, už by som tu nebola.

  • Veľký zatúlaný pes ma sledoval od metra až takmer ku dverám môjho bytu. Znervóznela som. Zrazu sa z ničoho nič predomnou objavil muž s nožom v ruke a chcel odomňa peňaženku. Ešte skôr, ako som stihla zareagovať, sa na neho vrhol pes. Pustil nôž z ruky a utiekol. Vďaka zatúlanému psíkovi som prišla bezpečne domov.
  • Pred nedávnom som sa zastavil v antikvariáte a kúpil si kópiu knihy, ktorú mi ukradli ešte ako malému. Bol som prekvapený, keď som ju otvoril a zistil, že to je tá istá kniha. Na prvej strane bolo moje meno a venovanie od môjho dedka, ktoré mi napísal, keď mi tu knihu dal. „Pevne verím, že o niekoľko rokov neskôr, ti táto kniha opäť padne do rúk a ty si ju znovu prečítaš.“

zdroj: brightside.me

Chod hore