Bravčové rebierka v kapuste s hubami a mrkvou. Tak fantastické jedlo ste určite nejedli

Skvelý obed pre celú rodinu, ktorý môže byť podávaný aj ako naozaj sýta polievka. Môžete tiež podávať so zemiakmi, ryžou a servírovať ako druhé jedlo. Naozaj odporúčame.

Porcia pre 5 osôb

P.S.: Funkciu soli plní vegeta.

1 kg bravčových rebier bez kosti
1 stredná hlávka kapusty
4 stredné mrkvy
0,5 – 0,7 kg húb
2 stredné cibule

Marináda:
8 lyžíc vegety
4 lyžice oleja
3 vrchovaté lyžice zemiakovej múky
1 lyžice sladkej papriky
1 lyžička čierneho korenia alebo zeleného
štipľavá paprika podľa chuti – 1 lyžička

Naviac:
soľ, čierne korenie
2 bobkové listy

Mäso nakrájajte na prúžky, pridajte ingrediencie na marinádu a poriadne premiešajte. Prikryte fóliou, vložte do chladničky na 12 – 24 hodín.

Na druhý deň nakrájajte kapustu na stredne hrubo, vhoďte do rozohriateho hrnca, zalejte vodou, trošku posoľte a varte až kým kapusta nie je polomäkká. Následne pridajte mrkvu nakrájanú na kocky a varte asi 10 minút.

Huby umyte, pokrájajte na menšie kúsky, osmažte ich na tuku a pridajte do kapusty. Na rovnakom tuku opražte aj cibuľku a prihoďte ju do kapusty. Môžete dochutiť bobkovým listom, či čiernym korením.

Mäso v marináde usmažte na panvici a pridajte do kapusty s mrkvou.

Všetko spolu varte, pokiaľ nebude mäso mäkké. Môžte pridať vývar. Nezabudnite často miešať.

A je to!

Zdroj: http://zcukrempudrem.blogspot.sk/

Chod hore