Najrýchlejší čerešnový koláč, aký som kedy pripravila. Manžel ani nestihol poobede zaspať a už rozvoniaval po byte

Nič vám tak nedvihne náladu, ako chutný koláč, upečený raz-dva. Ponúkame vám recept na višňový koláčik, so sladko-kyslou príchuťou, do ktorého sa zamilujete na prvé zahryznutie.

Ingrediencie

  • 200 g višňového džemu
  • 2 PL likéru z čiernych ríbezlí
  • 350 g polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 50 g vlašských orechov
  • 5 PL mlieka
  • 180 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 PL citrónovej kôry
  • Štipka soli

Postup

  1. Rozpustite si maslo a pridajte k nemu 3 PL mlieka, citrónovú kôru, soľ, vajcia, 150 g preosiatej múky s práškom do pečiva. Vymieste si cesto.
  2. Na náplň si zmiešajte čerešňe, nasekané orechy a likér.
  3. Cesto si rozdeľte na dve rovnaké časti. Jednu časť vyvaľkajte do obdĺžnika na 5-7 mm a natrite ju polovicou višňovej zmesi. Jeden koniec cesta preložte do stredu a prekryte ho druhým okrajom cesta. Ten istý krok zopakujte aj s druhou polovicou cesta.
  4. Plech vysteľte papierom na pečenie, položte na neho dve cestá, potrite ich zvyšným mliekom a posypte cukrom.
  5. Pečte pri 180 stupňoch 30 minút.

Namiesto čerešňového kompótu môžete pokojne použiť aj iné ovocie alebo džem. Likér môžete nahradiť brandy alebo upiecť koláč bez akéhokoľvek alkoholu

čerešňový koláč

zdroj:sovkusom.ru

Podporte článok zdieľaním