Jahodový dezert z detstva na ktorého chuť sa nedá zabudnúť. Treba len 5 ingrediencií a máte ho hotový za pár minút

 

Tieto chutné červené bobule sa objavili v Holandsku už v 18. storočí. Netrvalo dlho a začali byť populárne medzi prísadami do dezertov po celej Európe. Pripravte si jednoduchý a lahodný dezert, ktorý bude hotový už za 30 minút!

Ingrediencie:

  • 300 g tvarohu
  • 70 g kyslej smotany
  • 1 ČL škorice
  • 300 g jahôd
  • 100 g cukru

Postup

  1. Jahody si umyte a osušte.
  2. Vezmite si 70 g jahôd, vložte ich do nádoby a dajte bokom. Neskôr ich použijete na dekoráciu dezertu.
  3. Tvaroh si premiestnite do väčšej nádoby. Pridajte kyslú smotanu (20% tuku), škoricu a cukor. Všetko vymiešajte do jednotnej konzistencie, najlepšie to docielite, ak použijete mixér.
  4. Do tvarohovej zmesi pridajte jahody a opäť všetko vymixujte do hladka.
  5. Hotovú zmes naservírujte do pohárov.
  6. Vezmite si jahody na dozdobenie, rozrežte ich na 4 časti a poukladajte ich ľubovoľne na dezert. Cukor môžete nahradiť medom.

Potešte seba aj celú vašu rodinu!

Клубничный десерт