Lahodný penový krém máte hotový za pár minút. Používam ho do dezertov a koláčov. Dokonca aj keď mám diétu

Ak ste už niekedy vyskúšali pripravovať alebo konzumovať bavorský krém, tento recept vám pripomenie jeho chuť. Krém so svojou želatínovou konzistenciou je úžasný sám o sebe, ale taktiež otvára nové možnosti v kulinárskej fantázii. Môže byť použití ako spojivo poschodovej torty, plnka do palaciniek či ovocných košíkov alebo len na potretie koláčov.

Problémom je veľké množstvo kalórií, ktoré táto pochúťka obsahuje: plnotučnú šľahačku, mlieko vajcia…Preto vám chceme ponúknuť zdravšiu verziu smotanového dezertu!

Крем-десерт

Ingrediencie:

  • 300 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 4 PL vody
  • 1 PL želatíny
  • 300 ml smotany
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Cukor podľa chuti

Postup

  1. Zmiešajte si žĺtky s cukrom a postavte ich na mierny oheň. Tenkým prúdom prilievajte mlieko a za stáleho miešania povarte zmes 10 minút. Nepriveďte ju do varu!
  2. Vyšľahajte si smotanu alebo biely jogurt s vanilkovým extraktom.
  3. Želatínu si pripravte podľa návodu na obale. Pridajte ju do vaječno-miečnej zmesi, premiešajte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
  4. Pridajte smotanu alebo jogurt, opäť dobre premiešajte, rozdeľte do zmrzlinových misiek a dajte ich do chladničky stuhnúť.

крем-десерт из сметаны

Konzistencia hotového dezertu je do značnej miery daná množstvom želatíny. Ak jej dáte viac, vznikne vám niečo ako riccota, ak menej, priblížite sa k zmrzline. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi, budú vám vďační!

zdroj:sovkusom.ru