Recept na domáci kečup, ktorý je chuťovo lepší a zdravší než ten z obchodu. Všetky kupované kečupy sme potom vyhodili

V súčasnej dobe sa v regáloch supermarketov nachádza množstvo rôznych druhov kečupov. Prečo by ste ich kupovali, keď sa dajú pripraviť doma a hlavne z prírodných ingrediencií?

Pripravte si ho podľa nasledujúceho receptu a nebudete ľutovať!

Potrebujete:

  • 3 kg paradajok
  • 500 g jabĺk
  • 250 g cibule
  • 1 PL soli
  • 220 g cukru
  • 50 ml jablčného octu
  • Korenie podľa chuti: čierne, čili papričky a podobne

домашний кетчуп

Všetky ingrediencie si narežte a varte, kým cibuľa nezmäkne. Potom si všetko rozmixujte v mixéri a opäť povarte, kým zmes nezhustne (približne 50 minút). Počas varenia pridajte soľ, cukor, dva druhy korenia a jablčný ocot. Keď zhustne, odstráňte ho z plameňa, rozlejte do sklenených nádob a uzavrite.

Chuť kečupu bude závisieť od odrody jabĺk. Môžete si ho vyskúšať uvariť s kyslým alebo sladkým ovocím a pridať cesnak či iné koreniny.

Pokúste sa toho urobiť čo najviac, aby ste ho nezjedli skôr, ako bude zima klopať na dvere!

zdroj:takprosto.cc

Podporte článok zdieľaním