Rýchla slovenská šľahačková bábovka, ktorá je jemná ako mačacie labky. Takto ju robila aj moja babka

Tradičnú mramorovú babičkinu bábovku určite všetci dôverne poznáme. Prečo si ju ale neobzvláštnit? Bábovka je po rozkrojení krásne pruhovaná a dostane ihneď úplne iný nádych. Inšpirujte sa týmto receptom a hlavne postupom, ktorým pruhované bábovky docielite.

Vzhľad tejto slávnostnejší bábovky je sám o sebe nezvyčajný a teda ho nemusíte nejako prizdobovať.

ingrediencie

– 500 g hladkej múky
– 250 g cukru
– 200 g kyslej smotany
– 110 g masla
– 2 vajcia
– 1 kypriaci prášok
– 2 lyžice kakaa
– Vanilkový cukor, alebo štipka vanilky

na glazúru
– Čokoládovú tyčinku
– 20 ml vody
– Kúsok masla

Výsledok vyhľadávania obrázkov

postup

 

1 ) Do misy si cez sito preosejte múku. Docielite toho, že upečená bábovka bude vzdušná a nadýchaná.

2) Vo vodnom kúpeli si rozohrejte maslo. Vajíčka vyšľaháme do hladkej peny spoločne s cukrom.

3) Prilievajte pomaly maslo a pridávajte po lyžiciach smotanu. Po malých dávkach pridávajte múku.

4) Cesto si potom rozdeľte na dve časti. Jedna časť je vanilková a druhá čokoládová. Pre zvýraznenie oboch môžete do každej časti cesta pridať čokoládu. Do bielej časti čokoládu bielu a do tmavej, tmavú.

5) Formu, guľatú, alebo bábovkovú si vymažte maslom a vysypte múkou.

6) Vo finále ide o samotný, pruhovaný efekt. Docielite ho tak, že dáte do stredu formy najprv svetlé cesto a na to potom opäť do stredu cesto tmavé. Striedate teda stále svetlé cesto s tmavým a pritom stále nalievate cesto do stredu formy. Takto pokračujte s celou dávkou cesta.

7) Ak sa vám požadovaný tvar nepodarí, môžete si pomôcť špajdľou a ľubovoľnú variantu si dokresliť. Pečiete 50 až 60 minút. Stupne závisí na výkone rúry.

1-17

glazúra

1) Čokoládovú tyčinku si rozkrájajte na kúsky.

2) Za stáleho miešania začnite rozlámanú tyčinku zahrievať v hrnci a pridajte vodu. Miešajte.

3) V inom hrnci si rozpustíme maslo. Až sa rozpustí, premiešajte ho s čokoládovou hmotou.

4) Glazúru po aplikácii na bábovku nechajte vychladnúť a stuhnúť.

Zdieľajte tento recept na pruhovanú bábovku s jemnou chuťou s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

dsf

ZDROJvsedeserti.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Rýchla slovenská šľahačková bábovka, ktorá je jemná ako mačacie labky. Takto ju robila aj moja babka”