Chutné Lečo bez octu a oleja! Najužitočnejšia príprava na zimu. Je zdravé a hneď po ruke

Лечо без уксуса

Tento pokrm sa stal známym po celom svete hneď po tom, čo opustil svoju krajinu pôvodu – Maďarsko. Pôvodne bol považovaný za plnohodnotné druhé jedlo. Teraz ho poznáme skôr ako prílohu, napríklad k mäsu či zemiakom. Ponúkame vám recept, ktorý si nevyžaduje pridanie octu ani oleja!

Ingrediencie:

  • 15 ks papriky
  • 3 ks paradajok
  • 2 PL cukru
  • 2 l paradajkovej šťavy
  • 3 ks klinčekov
  • Soľ
  • Petržlenová vňať
  • Čierne mleté korenie
  • Koriander
  • Bazalka

Postup

  1. Papriku a paradajky nakrájajte na vhodný tvar (plátky, pruhy, krúžky).
  2. Paradajkovú šťavu vložte do hrnca, dajte na oheň a priveďte k varu. Pridajte klinčeky, soľ, cukor, čierne korenie, koriander, bazalku, petržlenovú vňať a varte niekoľko minút.
  3. Nezabudnite na papriky a paradajky. Priveďte zmes k varu a varte 5 minút. Hotovo!

Zmes môžete jesť okamžite alebo si ju rozdeliť do sklíčok, sterilizovať (30 minút vo vriacej vode a zatvoriť) a skladovať po dlhšiu dobu. Korenie si zvoľte podľa toho, či máte radi sladko-kyslé alebo ostrejšie lečo. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi!