Orechová roláda s medom z hrnčeka pripravená za 25 minút! Taká úžasná, že z nej neostane ani omrvinka

Pre milovníkov orechov dnes máme niečo špeciálne. Orechová roláda s medovým krémom je priam božská. Príprava je úplne jednoduchá, ale výsledkom nepohrdne žiadny člen Vašej rodiny. Roládka je sladká tak akurát a obzvlášť teraz pred Vianocami, Váš byt príjemne prevonia sviatočnou vôňou.

Na tejto lahodné orechové roládu si pochutí proste úplne každý! Je vážne dokonalá!

INGREDIENCIE

5 vajec
1 lyžicu medu
1 šálka polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
½ šálky cukru kryštál
vanilková aróma
KRÉM

1 plechovku karamelového Salka
1 šálka mletých orechov
2 polievkové lyžice medu
Lyžičku mletej škorice
Mleté orechy (navrch)
POSTUP

Rúru zapneme na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hladkej peny. Vmiešame med a postupne pridávame múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tiež vanilkovú arómu. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút.

Všetky suroviny na krém zmiešame v mise. Upečený plát cesta potrieme krémom. Nie však celým množstvom krému. Časť krému odložíme bokom. Cesto pevne zrolujeme a vrch potrieme zvyšným krémom.

Roládu môžete vcelku, alebo rovno nakrájanú, ešte obaliť orechmi. Jednoducho ju v nich vyvaľkajte.

Zdieľajte tento báječný recept na orechovú roládu aj s Vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú!

Chod hore