Vedci tvrdia: „Ženy si uchovávajú DNA všetkých mužov s ktorými boli.“

Ženský mozog predstavuje jednu veľkú záhadu. Nie je to tak dávno, čo vedci objavili zaujímavý fakt, ktorý dokazuje, že sa jedná o omnoho väčšie tajomstvo ako sme si doposiaľ mysleli. Ukazuje sa, že 63% žien si v mozgu ukladá mužskú DNA. Čo za tým je a ako to funguje? Prečítajte si nasledujúcu článok a všetko sa dozviete!

днк

Výsledky tejto štúdie boli získané úplnou náhodou. Spočiatku sa vedci zaujímali o to, či ženy, ktoré boli tehotné a čakali chlapčeka, sú náchylné na neurologické choroby. Počas skúmania mozgu sa výskum radikálne zmenil.

Vedci objavili, že v ženskom mozgu sa nachádza tzv. „mužský mikrochimérizmus“ – ide o prítomnosť mužskej DNA v tele ženy. Po tom, ako urobili autopsiu 59 ženám po smrti, zistili, že tento jav sa vyskytol u 63% prípadov. Vedcov samozrejme začalo zaujímať, prečo to tak je a čo je príčinou. Ich predpoklady sa rôznili…Najskôr trvali na názore, že mužská DNA sa v ženskom mozgu vyskytne v dôsledku otehotnenia s chlapcom. Tento predpoklad sa ale nepotvrdil.

исследование днк

Skúmanie mozgov žien, ktoré neboli tehotné totiž taktiež potvrdili prítomnosť mužskej DNA. Zo všetkých zistení sa vyvodili nasledovné závery: „Mužský mikrochimerizmus bol často objavený aj u žien, ktoré nemali synov. Okrem tehotenstva, ďalšie zdroje mikrochimerizmu boli zaznamenané u žien so spontánnym potratom nezisteného dôvodu, zamlčaným dvojčaťom mužského pohlavia, sexuálnym stykom alebo bunkami staršieho brata ženy, ktoré sa k nej dostali prostredníctvom krvného obehu matky.“

исследование мозга

Vzhľadom na skutočnosť, že percento žien s prítomnosťou mužskej DNA predstavovalo 63%, najpravdepodobnejšou príčinou je pohlavný styk. Možno teda predpokladať, že ženy sú schopné absorbovať mužskú DNA a ukladať si ju do mozgu.

мужская днк

Ak si myslíte, že tento výskum je pravdivý, potom sa na vašu spoločnú intimitu s partnerom začnete pozerať úplne inak. Jednoducho vás to núti premýšľať o všetkom inak. Hoci je to len predpoklad, to či tomu veríte alebo nie, je už len na vás. O vaše názory sa môžete podeliť v komentároch a nezabudnite tento článok zdieľať aj s vašimi priateľmi!

 

foto:takprosto.cc

Chod hore