Obyčajný ocot vás ochráni nielen pred predčasným starnutím ale aj pred chorobami kĺbov

Možno ste to vedeli, možno nie, no ocot sa začal vyrábať už v starovekom Egypte a Babylone. Bol považovaný za liek na mnoho druhov ochorení. Neskôr sa začal využívať aj na konzerváciu a prípravu rôznych jedál. Na základe nedávnych štúdii je ocot bohatý na antioxidanty, ktoré spomaľujú proces starnutia. Taktiež ho môžete použiť ako dobrú prevenciu pred rakovinou a degeneratívnymi ochoreniami mozgu.

Ocot si svoje miesto našiel aj pri liečbe kĺbov. Napríklad, taký jablkový ocot pomáha liečiť artritídu a dnu. Dnes vám prezradíme niečo viac o tom, ako dopriať uzdravenie unaveným a poškodeným kĺbom.

уксус для суставов

Odborníci naznačujú, že zápal kĺbov môže byť spojený s akumuláciou toxínov v nich, pretože metabolický odpad sa často hromadí práve vo väzive. Jablčný ocot, alebo lepšie povedané obsah pektínu, ktorý sa v ňom nachádza, pomáha odstrániť toxíny z tela, zatiaľ čo kyseliny prispievajú k celkovej detoxikácii.

Jablčný ocot je bohatý na minerály, ako je horčík, fosfor, vápnik a draslík. Nedostatok týchto prvkov v tele môže zhoršiť stav pacienta a zvýšiť opuch v postihnutej oblasti.

уксус для суставов

Na dosiahnutie čo najlepšieho efektu môžete ocot piť zmiešaním 1-2 lyžíc pl s pohárom čerešňového džúsu. Tento nápoj vypite pred každým jedlom 3-krát denne. Okrem priaznivého účinku na kĺby, nápoj prečisťuje črevá a zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu.

яблочный уксус использование

Ak nie ste obľúbencami čerešňového džúsu, vyskúšajte si pripraviť nápoj z 250 ml teplej vody (nie horúcej), ktorú zmiešate s 2 čl octu a 2 čl medu. Pite 3-krát denne. Vďaka tomu bude váš organizmus rozpúšťať kryštalické usadeniny kyseliny močovej.

яблочный уксус использование

V prípade, že vás niečo bolí a chcete túto bolesť zmierniť, vyrobte si obklad: zmiešajte si ocot s kokosovým alebo olivovým olejom v pomere 2:1. Obklad v podobe gázy s vatou, ktorú ste namočili do tekutiny, aplikujte napríklad na bolestivé kĺby. Pravidelnou procedúrou sa nepríjemná bolesť zmierni.

яблочный уксус использование

Ocot je tiež schopný znížiť krvný tlak a zlepšiť krvný obeh. Jablčný ocot má pozitívny vplyv na nervovú sústavu, obnovuje organizmus pri nervových poruchách, depresii a bojuje s nespavosťou. Užívaniu octu by sa však mali vyhýbať ľudia, ktorí trpia vredmi, gastritídou a pankreatitídou.

Prajeme vám veľa zdravia! Prezraďte nám aok zdieľať aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore