„Milujem dvoch mužov súčasne.“ Ako to riešiť? Poradil odborník na vzťahy

Vaše srdce búši ako o závod. Niet divu, keď má dvojnásobnú záťaž – milujete totiž dvoch. Veľmi o tom nehovoríte, vlastne vôbec. Bojíte sa odsúdenia, obvinenia z podvádzania. Cítite sa trochu previnilo, ale nemôžete si pomôcť. Ako v takejto situácii postupovať? Poradil vzťahový expert a najsledovanejšie rabín sveta Shlomo Zalman Bregam.

1. Spomaľte

Vaša myseľ je pod paľbou emócií a vaše srdce trpí, lebo sa musí rozkrájať. Nechcete hrať na dve strany, a tak to chcete rozseknúť čo najskôr.

Tieto pocity sú bežné, uponáhlaním ale nič nespravíte. Ba naopak – vystavujete sa riziku, že potom svojho unáhleného rozhodnutia budete ľutovať.

„Ak ste zamilovaní, nadobudnete pocitu, že nič nepočká, že sa budete musieť rýchlo rozhodnúť. Pretože sa ale chystáte urobiť veľmi ťažké rozhodnutie a snáď aj povedať zbohom niekomu, koho milujete – v jeho i vo vašom záujme je aby ste sa uistili, že vaše rozhodnutie bolo správne – naozaj potrebujete spomaliť, „povedal serveru Popsugar Shlomo Zalman Bregam, rabín a vzťahový expert z New Yorku.

Dodáva, že práve dostatok času vám umožní aj lepšie rozoznať, kde ide len o fyzickú túžbu, chémiu, a kde o rýdze, dôverné city.

2. Porovnajte ich

Nezamieňajte si tento krok s nejakým zbieraním tromfov. Bez porovnania oboch partnerov sa nikam nepohnete.

„Zistite, čo pre vás jeden robí a druhý nie. Čo vám dáva na rozdiel od toho, čo nedostávate inde? Toto je zásadný krok, s otvorenou komunikáciou voči sebe samej môžete zistiť, že jeden môže vyplniť onú prázdnotu a porozumieť vašim potrebám, „vysvetlil odborník.

Vezmite tiež do úvahy dĺžku vzťahu. Aj keď teraz môže s miernym náskokom víťaziť jeden partner, možno len preto, že s ním randíte kratšiu dobu a chémia ešte nevyprchala.

A čo je možno vôbec najdôležitejšie (a súvisí to s prvým krokom), ujasnite si, kam sa chcete v živote uberať a či si viete predstaviť, že prvý či druhý partner vás pri vašej ceste bude nasledovať. „Odpovedzte si úprimne, ako tí, ktorých milujete, pasujú do vašej predstavy o tom, kde chcete byť za šesť, osemnásť, deväťdesiatdeväť mesiacov a podobne.“

3. Vyberte si jedného

 

Tá najťažšia časť. Milujte oboch pre nejaké ich vlastnosti, či spôsoby konania. A keby jeden víťazil na plnej čiare, už dávno nie ste na pochybách. Budete sa ale musieť rozhodnúť. Buď teraz, alebo neskôr.

City k obom partnerom nemusia vydržať večne. Vzťahy sa vyvíjajú, počiatočná chémie skôr alebo neskôr opadne a vzťah sa odhalí na dreň. A aj keď môže byť jeden alebo obaja partneri v pohode s tým, že sa vídate ešte s niekým iným, žiarlivosti a vnútornému chaosu sa neskôr zrejme neubránite.

„Udržanie skutočného, ​​láskyplného vzťahu nepochybne vyžaduje veľkú investíciu času, lásky, peňazí a pozornosti, to je nevyhnutné. A aj keď sú tí, ktorých milujete, s vami teraz šťastní, uvedomte si, že vzťahy nie sú zamrznuté v čase a že partneri od vás budú možno v budúcnosti potrebovať oveľa viac alebo aj niečo iné, „pripomenul Bregam.

4. A s druhým sa rozlúčte

Čo najskôr potom, čo sa uchýlite k rozhodnutiu. Ak si necháte otvorené vrátka, budú vás neustále pokúšať. Budete sa vracať k tomu, či rozhodnutie bolo správne, a snažiť sa ho vrátiť.

Vážte si dôležitého kroku, ktorý ste urobili. Aj keď vzťah nakoniec nemusí vyjsť (rovnako ako môže, pochopiteľne), postúpili ste o priečku vyššie, lebo ste vzali svoje šťastie do vlastných rúk. Áno, šťastie.

Rozkročená medzi dvoma domácnosťami by ste čelili stresu. Aj z toho, že sa raz budete musieť rozhodnúť ….

Zdroj: POPSUGAR

Chod hore