Neuveríte, ale teno bezdomovec z Ukrajiny miluje módu. Jeho oblečenie obdivujú ľudia z celého sveta

Na to, aby ste sa stali slávnymi, nemusíte byť ani bohatí. Možno tomu nebudete veriť, no aj obyčajný bezdomovec sa môže stať miestnou celebritou, ktorú budú poznať na celom svete. Slavik, 55-ročný bezdomovec z Ľvova, sa dokonale vyzná v módnych trendoch. Okolie si podmanil svojou bezprostrednosťou a skvelým zmyslom pre štýl. Poznajú ho nielen ľudia z tohto mesta ale aj mnohí užívatelia internetu.

Nezvyčajného muža začal sledovať aj ukrajinský fotograf Yuri Ďačišin, ktorý mu dal ponuku nafotiť s ním niekoľko fotiek pod názvom Slavikova móda. V účastnosti sa bezdomovec stal ikonou pouličnej módy nielen v Ľvove, ale aj mimo neho!

Slavik ma 55 rokov a hoci je bezdomovec, vôbec nevyzerá ako ostatní žobráci. Na rozdiel od tulákov, on nechodí po uliciach s množstvom o´plných tašiek a neprehrabuje sa v odpadkových košoch,“ hovorí fotograf Yuri, ktorému sa muža podarilo lepšie spoznať.

Taktiež dodáva: „Slavik, ktorý je medzi bezdomovcami raritou, na sebe nikdy nenosí rovnaké oblečenie. Niekedy sa stáva, že si oblečenie vymení aj dvakrát denne. Dbá o seba, pravidelne mení účesy a dokonca si holí aj svoje podpazušie.“

Nikto nevie kde si v noci ukladá hlavu na spánok. Má svoje utajené miestečko a preto o ňom niečo vie len málo ľudí, ak vôbec niekto. O tom kde býva mlčí.“

Slavik často putuje po uliciach a žiada o almužnu, no nikoho neobťažuje. Pravidelne pije alkoholické nápoje, najmä pivo, no vždy vie kedy má dosť, vďaka čomu sa z neho ešte nestal alkoholik. Slavko je najštýlovejší bezdomovec na celom svete!“ – Dodáva fotograf s úsmevom na tvári.

Všetky tieto fotky (je ich približne 100) boli vytvorené počas 2 rokov náhodných stretnutí. Niekedy sme sa stretávali každý deň, inokedy to bolo raz týždenne alebo mesačne. Čoskoro si na mňa zvykol, raz sa ma dokonca snažil nájsť. Keď som mal voľno, išiel som na miesto, kde sme sa mohli stretnúť a vyfotografovať ho.“

Hlavnou vecou v živote je zachovať si svoje zdravie. Dôležité tiež je, aby nikto nenarušil a nezničil váš vnútorný pokoj,“ – takto fotograf cituje Yuriho.

Ako vidíte, okrem tej najluxusnejšej módy existuje aj móda, ktorá sa šíri medzi obyčajnými smrteľníkmi. Už niekoľkokrát bolo dokázané, že dobrý vkus si za peniaze nekúpite. Hoci tento muž vo svojom živote veľa stratil, napriek všetkému má dobrý zmysel pre humor a pozitívny postoj k životu.

Poznáte aj vy niekoho podobného vo vašom okolí? Podeľte sa s nami o tom aj v komentároch na Facebooku!

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore