Predkovia ľudí s negatívnym Rh faktorom neboli ľudia. Kto teda boli?

Nech už je typ vašej krvnej skupiny akýkoľvek, existuje aj iný, veľmi dôležitý ukazovateľ, na ktorý by nemal nikto z nás zabúdať. Jedná sa o Rh faktor krvi. Ak je na povrchu vašich červených krviniek prítomný aj antigénový proteín, potom ste nositeľom krvi s pozitívnym Rh faktorom. Naopak, tí, ktorí tento antigén nemajú, majú negatívny Rh faktor krvi. Práve táto prítomnosť/neprítomnosť proteínu zaujala mnohých vedcov po celom svete. Jeho výskumom dospeli k zaujímavým výsledkom…

Ak sa tento antigén v našom tele nenachádza, prostredníctvom transfúzie Rh+ krvi alebo počas tehotenstva, kedy môže mamička v sebe nosiť plod s opačným Rh faktorom, telo pravdepodobne začne útočiť na neznámy proteín.

отрицательный резус фактор

Genetika – presná veda, ktorá hovorí o tom, že dokážeme zdediť len isté charakteristiky našich predkov. Odkiaľ však pochádza Rh- faktor, keď u väčšiny ľudí a primátov je Rh faktor pozitívny?

Výskumníci sa začali pýtať: „Ak je celé ľudstvo, rovnaké ako opica, pochádza z rovnakých predkov a tým pádom musí byť ich krv kompatibilné, však?“ Ale krv s negatívnym Rh faktorom môže byť preukázaná iba u ľudí – nevyskytuje sa u zvierat.

A ešte jeden záhadný moment: ak žena s negatívnym Rh faktorom nosí pod srdcom dieťa s pozitívnym Rh faktorom, môže nastať konflikt faktorov s veľmi nepríjemnými dôsledkami, ktoré môžu vyústiť až do potratu.

отрицательный резус фактор

Prečo to tak je, nevie nikto vysvetliť. Všetky zvieratá na našej planéte sa v rámci svojho druhu môžu bez problémov množiť. Komplikácie sa začínajú len pri medzidruhovom krížení, hoci sú tieto druhy kompatibilné. Potomstvo u dvoch hybridov je úplne nemožné . Je to presne tá istá reakcia, ktorá sa prejavuje pri Rh-negatívnej matke: jej telo začne odmietať mimozemské telo – dieťa. Výhody modernej medicíny našťastie pomáhajú zabrániť potratu.

отрицательный резус фактор

Znie to hrozne, no na základe toho niektorí vedci môžu predpokladať, že predkovia ľudí s krvou Rh-krvou neboli ľudia, alebo to boli hybridy človeka a inej bytosti. Iní hovoria, že negatívny faktor Rh je mutácia, ktorá sa vyskytla v určitom štádiu vývoja a nie je dôsledkom skutočnosti, že niektorí ľudia vznikli z iných predkov.

Najväčšie percento ľudí s negatívnym faktorom Rh sú Baskovia žijúci v Španielsku a vo Francúzsku, po ktorých nasledujú židia semitského pôvodu. Možno je to nejako spojené s klimatickými podmienkami. Ale ľudia s negatívnym Rh faktorom majú spravidla nielen spoločnú krv, ale aj veľmi neobvyklé charakteristické znaky, ktoré zriedka vidíte u ľudí s pozitívnym Rh faktorom.

отрицательный резус фактор

Charakteristické črty

  1. Prebytočný počet rebier a stavcov
  2. Silná intuícia a extrasenzorické schopnosti
  3. Nadpriemerné IQ
  4. Znížená bežná teplota tela a zvýšená citlivosť na teplo a slnečné svetlo
  5. Zvyčajne majú modré, zelené alebo blatisté farby očí
  6. Prorocké snyотрицательный резус фактор
  7. Pocit, že nepatria na tento svet. Snažia sa prísť pravde na koreň
  8. Jazvy na tele, ktorých vznik je ťažké vysvetliť

Veľmi zaujímavé pozorovania vedcov, čo poviete! V každom prípade sme všetci ľudia bez ohľadu na to, aký krvný typ a Rh faktor koluje v našich telách. Každý z nás je výnimočný a má svoje jedinečné vlastnosti.

Je veľmi zaujímavé čítať pri tejto príležitosti názory ľudí s negatívnym Rh faktorom krvi. Všimli ste si niekedy, že ste iní ako ostatní? Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore