Tieto fotografie vlčej svorky obleteli celý svet. Je za nimi niečo tajomné…

Na internete sme často svedkami toho, ako sa niektorí ľudia zúfalo snažia dokázať niečo bez toho, aby o danej veci mali aspoň minimálne informácie. Anonymní autori sú pripravení presvedčiť každého o tom, aká liečebná metóda je najlepšia a ako čo najrýchlejšie ovládnuť svet internetu.

Mnohí majú zvyčajne veľa voľného času a tak im nič nebráni v tom, aby touto formou vyvolávali spory a ponižovali svojich virtuálnych protivníkov.

Tieto fotografia vlčej svorky sa stali vynikajúcim príkladom toho, ako môžete s takýmito ľuďmi prísť do kontaktu. Fotografia sa objavila na Facebook-ovom profile jednej Kanaďanky. Následne sa dostala do celého sveta, no neraz spustila lavínu diskusií a špekulácii.

Toto napísala Haley: „Obrovská svorka pozostávajúca z 25 vlkov pri love bizóna na severe Kanady. V Národnom parku Wood Buffalo počas zimy dokáže teplota klesnúť aj na -40 stupňov. Vlčia svorka je vedená svojim vodcom, zvyšok sa pohybuje jeden po druhom, aby šetrili energiu.“

Čoskoro si niekto fotografiu vyložil úplne inak: „Vpredu idú 3 slabšie, umierajúce vlky. Vytvárajú cestu, aby sa zvyšok svorky nemusel unaviť. Ak by vlkov niekto napadol, tí prví by zomrelí okamžite a prestali by byť záťažou pre ostatných.

Za nimi nasledujú vlčí bojovníci a následne za nimi pochodujú vlčie matky.

Tie prikrývajú ešte niekoľko ďalších bojovníkov. Za nimi prichádza samotný vodca, ktorí drží celú svorku pod kontrolou a sleduje situáciu.“

Väčšina ľudí túto informáciu začala brať za 100%-nú pravdu a začali odsudzovať krutosť samotných vlkov. Jednoducho nesúhlasia s tým, aby tí starí boli okamžite odsúdení na smrť. Jedná sa ale len o ďalšiu alternatívu, ako je možné danej fotografii porozumieť.

Skutočnosť je ale následovná: Celá svorka je vedená ich vodcom, ďalší ho jeden po druhom nasledujú, niektorí sú v jeho blízkosti, iní nasledujú ostatných vlkov. Vlčia rodina má prísnu hierarchiu, ktorá je aj dodnes pre niektorých ľudí veľkým tajomstvom…

Vodca – dominuje svorke, prijíma všetky rozhodnutia o ochrane svojich zverencov, organizuje lov a každému vlkovi rozdelí postavenie vo svorke.

Vodca žerie ako prvý, pretože na ňom závisí život každého člena svorky. Ostatní vlci dávajú prednosť hladu, pretože len tak môžu byť chránení pod záštitou najsilnejšieho.

Vlci bojovníci sú vodcovou posádkou, ktorá ochraňuje svorku a zúčastňuje sa lovu. Môže sa jednať o jednotlivcov oboch pohlaví.

Starší bojovník je zástupcom vodcu a pomáha mu pri organizačných otázkach. V prípade vodcovej smrti sa stáva jeho okamžitým nástupcom.

Matka vlčica sa venuje výchove malých vĺčat. Môže sa starať nielen o svoje vlastné ale aj o mláďatá iných vlčíc. Narodenie mláďat nerobí z vlčice matku. Tento status, tak ako aj všetko ostatné, si vyžaduje určitú psychologickú prípravu.

Staršia matka vlčica vedie vlčice matky, je to najskúsenejšia vlčica, ktorá môže zaujať miesto vodcu.

Šteňa sa naplno podriaďuje príkazom matky vlčice, vlkov bojovníkov a vodca. Nemá žiadnu zodpovednosť, no má nárok na ochranu a jedlo.

Starý vlk so zdravotným postihnutím, ktorý už nie je schopný byť súčasťou života vo vlčej svorky. Má nárok na ochranu a jedlo z koristí. Vlky neopúšťajú svojich starých členov.

Vlci sa rozmnožujú raz ročne. Fungujú v pároch, no aj napriek tomu sa nájdu jednotlivci, ktorí si nenájdu svoju spriaznenú dušu. Následne sa pridružia k nejakému páru, ktorému pomáhajú pri love a starostlivosti o mláďatá.

Tak takto žijú vlci vo svorke – prísna hierarchia a úplné podriadenie. Každý si plní svoju úlohu, aby mohla celá rodina prežiť v nehostinných podmienkach.

Neverte všetkému, čo je napísané na internete. Vyhnite sa pochybným fotografiám a hlúpym komentárom. Najmä vám neodporúčame diskutovať s inými používateľmi, ktorí majú sklony k agresivite. Takéto diskusie sú celkom zbytočné, len s nimi strácate čas a nervy.

Ak vás tento článok zaujal, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:videoboom.cc

Chod hore