Vzťah medzi mužom a ženou: Ako to v skutočnosti funguje? Žena nám povedala, ako to je… a je to preto..

Koncom osemdesiatych rokov minulého storočia prišli dvaja Američania Tompson a Plek k zisteniu, že muži žijú pod skutočným tlakom. Mužská rola a prílišná náročnosť žien dokáže vytvoriť nemalé komplikácie.

My, moderné ženy, nie sme v žiadnom prípade náročne, sme len realistické. Máme len jedinú požiadavku: muž by mal ostať mužom. Nemal by okamžite hľadať novú partnerku len pre to, že tá predošlá s ním nezdieľala rovnaký názor. Všetko čo naozaj chceme, je mať zdravý a šťastný vzťah.

Rozhodli sme sa s vami zdieľať názor spisovateľky Tamriko Sholi, ktorá rozumne a oprávnene hovorí o tom, aký má byť skutočný muž, ale aj o zdravých vzťahoch dvoch dospelých ľudí vo všeobecnosti.

отношения между мужчиной и женщиной

Nedávno mi jeden muž povedal: „Mimochodom, som ženatý, ale medzi mnou a mojou ženou už nič nieje. Žijeme spolu pokope aj s dvoma malými deťmi.“ Ja som mu na to odpovedala: „Keď sa rozvedieš a budeš žiť sám, potom sa mi ozvi. Inak to nestojí za nič.“

On mi na to povedal: „Vieš, žena by mi mala vedieť dokázať, že sa mám všetkého vzdať a odísť za ňou.“ Takmer som sa zadusila od smiechu. A dodal: „Sú to práve tie neústupčivé a rozhodné ženy, akou si aj ty, ktoré nakoniec ostanú vždy samé.“

Alebo: „Dúfam, že nemáš na mužov príliš vysoké nároky,“ pritom sa lišiacky pozerá na objednanú fľašu vína a šalát s morskými plodmi. Nie príliš vysoké nároky – to sú aké? Nechrápať počas noci a nepocikať sa – niečo také?

отношения между мужчиной и женщиной психология

Bože môj, pracujem od svojich 13 rokov a vychoval ma môj otec z Gruzínska. Aké požiadavky by teda mala mať? „Prehnané,“ odpoviem a požiadam čašníka, aby priniesol účet. On sa nadul, urazil a začal ma urážať.

Dnes si už žena nemusí vziať prvého muža ktorého uvidí, len aby si konečne mohla založiť rodinu. Ona dokáže totiž žiť aj bez toho a užívať si život plnými dúškami, či už muža a a detí má alebo nie.

Samozrejme, väčšina dospelých a zdravých žien chce mať rodinu – manžela, deti a dom. Na druhej strane, mnohí z nás už videli prípady, kedy manželstvo, do ktorého vstúpili, bolo len z dôvodu sebauspokojenia či názorov blízkeho okolia, obrátilo život ženy do väčšieho pekla, ako keby bola bez dlhodobého partnera.

каким должен быть мужчина

Každá žena sa chce vydať a mať deti od toho istého dospelého a zdravého muža. Neplánuje vás zamotať do svojich sieti, znásilniť a okradnúť do poslednej nitky. Áno, takéto ženy existujú, no ja hovorím o dospelej žene. Nie o ľahkej žene, ktorá využíva svoje ženské triky s cieľom zmanipulovať mužov a vymaniť z nich čo to dá.

Všetci rozumieme, že nechať sa zviesť a zlákať je veľmi jednoduché, či už sa to týka žien alebo mužov. Vášeň, flirtovanie a túžba, ktoré okorenia prvé stretnutia však po čase zmiznú, akonáhle začnete riešiť každodenné problémy spoločného života. Ste na to pripravení?

каким должен быть мужчина в глазах женщины

 

Často počúvam podobné varianty: „Áno, jednoducho si ešte nestretla toho pravého, keď sa to stane, všetko pôjde ako po masle.“ Možno je chyba vo mne, pretože neverím na niečo také ako „moja druhá polovička“ či „ten pravý“. Verím na dospelých a zdravých ľudí. A čo chcú oni?

Celý život sa snažím porozumieť iným ľuďom a väčšinou si tým len ubližujem. Vždy to nakoniec dopadne tak, že tým len míňam svoj drahocenný čas, ktorého máme všetci tak málo. Každý deň stretávam ľudí, ktorí si vymýšľajú rôzne hlúpe scenáre a triky, ktoré používajú vo svojich vzťahových hrách. Možno je to pre nich naozaj zábavné a ich okoliu sa to páči, no ja tomu jednoducho nerozumiem.

каким должен быть мужчина глазами женщины

Svet je zaujímavý. Toľko krajín, miest, projektov, filmov, kníh, západov a východov slnka či jedla! Aké sú teda moje požiadavky na muža? Existuje len jediná: aby skutočne chcel žiť a nevyplachoval mozgy svojimi komplexmi sebe a svojim blízkym. Chcem žiť a užívať si tent svet, nie vychovávať chlapca s veľkosťou topánky 44.“

каким должен быть мужчина для семьи

 

Každá žena by sa chcela vidieť po boku muža s určitými kvalitami, nie len s tučným kontom a obdarenou mužnosťou. Nie je to prítomnosti muža v dome, ale o kvalitnom a zdravom vzťahu s ním.

Aký je teda váš ideál muža? Podeľte sa s nami o vaše názory aj v komentároch na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore